Αντετοκούνμπο: "Δεν γίνεται να προσαρμοστούν 11 άτομα σε μένα και όχι ο ένας."
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS
Όσα ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την κατάσταση της εθνικής ομάδας, αλλά και πως είναι να αγωνίζεται μαζί με τα αδέλφια του.

Σε εντατικούς ρυθμούς κινούνται οι προπονήσεις της εθνικής ομάδας ενόψει του Eurobasket 2022. 

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αναφέρθηκε στις προπονήσεις της εθνικής, την "ποιότητα" της ομάδας αυτή την στιγμή, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Ο Γιάννης ξεκίνησε μιλώντας για τον στόχο του μεταλλίου με την Εθνική λέγοντας πως «Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος, αλλά ο προπονητής και η ομάδα. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ. Σε άλλες διοργανώσεις που έχω πάει δεν έχουμε περάσει στην οκτάδα. Αυτό είναι ένα βήμα για εμάς. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε προπόνηση, να γίνουμε καλύτεροι, να δεθούμε σαν ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε χημεία. Πρέπει να θέτουμε στόχους που είναι ρεαλιστικοί, έτσι είμαι και εγώ σαν άνθρωπος. Δεν σκέφτομαι ότι πάω να κερδίσω τίτλους. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και αυτό είναι η οκτάδα, μακάρι να το πετύχουμε».

Ενώ συνέχισε, σχολιάζοντας «Να γίνουμε ομάδα, γιατί όλοι στο χωριό τους είναι οι καλύτεροι. Και εγώ στο χωριό μου το Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος και ο Σλούκας εδώ είναι πρωταθλητής και ο Αγραβάνης στον Προμηθέα, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα».

Όσο για το συναίσθημα του να συνυπάρχει στην Εθνική ομάδα με τα αδέρφια του, ο Αντετοκούνμπο τόνισε: «Τρομερό! Είμαι χαρούμενος, ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα, το λέγαμε από τότε που είμασταν μικροί. Να κάνουμε μαζί προπόνηση, να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλον, να παίξω με τον Κώστα, να παίξω με τον Άλεξ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει γίνει όλο αυτό, η μητέρα μας είναι περήφανη και ανυπομονεί να έρθει στο ματς».

Έπειτα, αναφέρθηκε στην σταδιακή εξέλιξη, αλλά και στο κλίμα που επικρατεί: «Αυτό που ισχύει και αυτό που θέλω να πω είναι... Έχουμε έναν προπονητή από τους καλύτερους στην Ευρώπη, κατά τη γνώμη μου. Τον έχουμε για τα επόμενα τρία χρόνια... Πώς μπορούμε να χτίσουμε; Βήμα-Βήμα! Εγώ κέρδισα πρωτάθλημα και σκεφτόμουν πως θα γίνω καλύτερος, πως θα κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους και πώς θα βρεθεί η ευκαιρία να γίνει αυτό. Είναι ακριβώς το ίδιο. Μακάρι να έχουμε κάνει τρομερή δουλειά εκεί, για να είμαστε έτοιμοι».

«Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις. Τα παιδιά είναι τρομερά, ο κόουτς κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση, μας μιλάει μας εξηγεί, μας φέρνει κοντά...»

Ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει και στο αν η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά του δεδομένα, με τον Γιάννη να απαντά πως «Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά το θέμα είναι πώς ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου θα πρέπει να παίζουν όπως έπαιζαν στις ομάδες τους; Δεν γίνεται να προσαρμοστούν 11 άτομα σε μένα και όχι ο ένας. Έχουμε τρεις βδομάδες να δεθούμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Και τέλος, μίλησε για τις προϋποθέσεις που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στο βάθρο: «Από την προπόνηση που κάναμε χθες δεν πιστεύω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ευκαιρία να το κάνουμε. Αν παίξουμε σκληρά, σωστή άμυνα, τρέξουμε και ακούσουμε τον προπονητή, ο ένας για τον άλλον, παίξουμε για την φανέλα τότε μπορούμε. Όταν ξεκίνησε η χρονιά με τους Μπακς δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα, κανείς δεν το έλεγε, αλλά παίξαμε ομαδικά, δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε! Πάντα πρέπει να δημιουργώ ρεαλιστικούς στόχους. Μένω ταπεινός, τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Στόχος της ομάδας είναι να περάσει τον πρώτο γύρο, να φτάσει στους 8 και να δώσει το καλύτερο που μπορεί από εκεί και πέρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά