«Τουρισμός για Όλους»: Βγήκαν τα αποτελέσματα- Δείτε εάν είστε δικαιούχοι
ΟΙ δικαιούχοι που κληρώθηκαν για voucher των 150 ευρώ του προγράμματος Τουρισμός για Όλους

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης των 200.000 δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022. Μάλιστα οι δικαιούχοι που αναδείχθηκαν στην κλήρωση της Δευτέρας, θα ενημερωθούν μέσα στην ημέρα και με email.

Όπως παρουσιάζει το alfavita.gr, οι αιτούντες μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, vouchers.gov.gr/tourism4all για να δουν αν είναι στους τυχερούς, διαφορετικά θα περιμένουν τη νέα κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη. 

Όσοι έχουν κάνει αίτηση μπορούν να συνδεθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr όπου δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα γράφει:

α) Κληρωθείσα, που σημαίνει ότι δικαιούστε το voucher των 150 ευρώ

β) Μη κληρωθείσα, που σημαίνει πως δεν είστε δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το Πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

  • αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που  απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Παράλληλα, τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για φθηνές διακοπές.

Αυτό δήλωσε χθες η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ