akinita
Alexandr Podvalny /Pexels
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χωρίς επίσκεψη σε υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου

Πιο γρήγορη και πιο εύκολη θα είναι η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, καθώς πλέον δεν θα απαιτείται η επίσκεψη σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα, αυτό κατέστη δυνατό, καθώς πλέον θα λαμβάνονται υπ' όψιν μόνον οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος.

Μέχρι σήμερα, απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις επισκέψεις (δύο σε Τοπικές Διευθύνσεις και μία σε ΚΕΑΟ) για την καταγραφή των οφειλών του συναλλασσόμενου, την υποβολή αίτησης χορήγησης οφειλών και την έκδοση του πιστοποιητικού παρακράτησης οφειλής.

Πλέον, αυτές οι τρεις επισκέψεις καταργούνται και τη θέση τους παίρνει η ηλεκτρονική έκδοση βεβαίωσης οφειλής.

Για τη λήψη της βεβαίωσης, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τον ιστότοπο του e-ΕΦΚA (www.efka.gov.gr), την ηλεκτρονική υπηρεσία βεβαίωσης οφειλής https://apps.ika.gr/eClearanceCertOrg/faces/secureAll/index.xhtml, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet, καταχωρώντας επιπρόσθετα και τον ΑΜΚΑ του.

Στις περιπτώσεις που ο συναλλασσόμενος επιθυμεί να καρπωθεί το τίμημα και να ζητήσει διασφάλιση της οφειλής (π.χ. εγγραφή υποθήκης σε άλλο ακίνητο), τότε η επικοινωνία με το ΚΕΑΟ πραγματοποιείται μέσω e-mail και, κατ' εξαίρεση, μπορεί να απαιτηθεί επίσκεψη σε υποκατάστημα.

Παράλληλα, αυτοματοποιείται ο τρόπος καταβολής των παρακρατούμενων ποσών από τους συμβολαιογράφους. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η καταβολή από τους συμβολαιογράφους των παρακρατούμενων από το τίμημα ποσών οφειλής όχι μόνο δεν ήταν αυτοματοποιημένη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούσε ακόμα και κατ' ιδίαν συνεννοήσεις αυτών με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Τώρα, πλέον, η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις
9.862 υποψήφιοι  για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2026 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και  Ισπανική
Οι προδιαγραφές για τις γλώσσες του ΚΠΓ (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά) σε έξι επίπεδα γλωσσομάθειας (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 και Γ2),...
9.862 υποψήφιοι  για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2026 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και  Ισπανική
τηλεφ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολόγων
Εκπαιδευτικοί Δυτικής Αττικής: Ζητούν μόνιμους ψυχολόγους στα σχολεία και απόσυρση της οδηγίας για το 12ωρο στα ΚΕΔΑΣΥ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολόγων
χατζητεγας
ΕΒΕ & Εθνικό εκπαιδευτικό αδιέξοδο: Δημόσια Πανεπιστήμια … χωρίς φοιτητές
«Οι Πανελλαδικές δεν είναι Απολυτήριες Εξετάσεις οι οποίες οφείλουν να διαπιστώνουν την ελάχιστη προαπαιτούμενη γνώση αποφοίτησης από το Λύκειο»
ΕΒΕ & Εθνικό εκπαιδευτικό αδιέξοδο: Δημόσια Πανεπιστήμια … χωρίς φοιτητές