fotia-penteli
Aris Oikonomou / SOOC
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί από τις 18 Ιουλίου ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το  μεσημέρι της Τρίτης στην Πεντέλη. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί από τις 18 Ιουλίου ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες».

Σύμφωνα με το meteo.gr, με βάση εικόνα που ελήφθη από το δορυφόρο Terra (όργανο MODIS) την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:10 τοπική ώρα (Εικόνα 1), η έκταση που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη 19.07.2022 στην Πεντέλη, προσεγγίζει τα 24.700 στρέμματα. Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο.

01.jpg

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα