nosokomeio thriasio
INTIME / Δελτίο τύπου / POOL
«Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου υγείας ότι οι θέσεις προκηρύσσονται αλλά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον»

«Για μία ακόμη φορά καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου υγείας ότι οι θέσεις προκηρύσσονται αλλά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τους γιατρούς. Όχι μόνο δεν προκηρύσσονται οι θέσεις αλλά παρόλο που η Πνευμονολογική Κλινική έχει αποδεκατιστεί δεν έχει ελαφρυνθεί καθόλου ως προς το εφημεριακό πρόγραμμα και εξακολουθεί να εφημερεύει κάθε 4 μέρες» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της.

Τα κενά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Ελευσίνας «Θριάσιο» έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι διευθυντές και ένας νεοδιορισθείς Επιμελητής Β’ χωρίς ούτε έναν ειδικευόμενο.

«Για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χρειάζονται τουλάχιστον 10 γιατροί και όχι 3. Παρά τα δεκάδες έγγραφα στους αρμόδιους για την τραγική υποστελέχωση της κλινικής και τα απάνθρωπα ωράρια των γιατρών, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για να ενισχυθεί η κλινική με μόνιμους γιατρούς» τονίζει η ανακοίνωση.

Η ΟΕΝΓΕ προσθέτει ότι οι 2 κενές θέσεις Επιμελητών Β’ δεν προκηρύσσονται παρόλο που υπάρχουν γιατροί οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να εργαστούν στην Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Ελευσίνας «Θριάσιο».

Τι ζητάει η ΟΕΝΓΕ

Για αυτό το λόγο, η ΟΕΝΓΕ ζητάει:

- Με κατεπείγουσες διαδικασίες να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις Επιμελητών Β’.

- Να σταματήσει η διακριτική μεταχείριση σε βάρος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ελευσίνας «Θριάσιο». Μέχρι την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, να τροποποιηθεί το εφημεριακό πρόγραμμα της Πνευμονολογικής Κλινικής και η εξωτερική εφημερία να παραγματοποιείται μέχρι τις 2 μεσημέρι.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό