mina gkagka
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, αλλά «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε», σημειώνει η Μίνα Γκάγκα

Την αισιοδοξία της ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφτηκε την Παρασκευή την Κρήτη επισκέπτεται, ενώ βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος. Η κυρία Γκάγκα προσέθεσε ότι τα κρούσματα είναι αρκετά, οι εισαγωγές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα, δηλαδή δεν καταγράφεται μείωση.

«Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες- και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί. Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει, άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, που είναι ευάλωτοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα, που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν», προσέθεσε η κυρία Γκάγκα.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο εμβολιασμός στην Κρήτη πήγε καλά, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σημαντικό» και λόγω τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στο ΠΑΓΝΗ θα φτάσουν περισσότεροι από 100 νοσηλευτές, ενώ για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται -όπως είπε- υπό επεξεργασία, στόχος είναι να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία.

«Είναι σαφές ότι η βούληση μας είναι να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας όπως το εμπιστεύονται οι πολίτες και όπως το θέλουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό» είπε η αναπληρώτρια υπουργός που ανέφερε επίσης ότι «αυτό που λέμε είναι να τονώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία που να έχουνε μέσα σε αυτά και έναν ιδιωτικό χαρακτήρα. Μπορούμε να τονώσουμε τα νοσοκομεία και να τα κάνουμε πιο εύρωστα», είπε η κυρία Γκάγκα.

Στη συνέχεια η αν. υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ αύριο Σάββατο θα παραμείνει στο Λασίθι, όπου θα μεταβεί στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο