Πλεύρης: Έρχονται 5.610 μόνιμες προσλήψεις- Προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ
Τι νομοσχέδιο ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας- Πότε αναμένονται οι προσλήψεις στην Υγεία

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν στο ΕΣΥ καθώς και στις κυριότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο». 

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας για τις προσλήψεις υγειονομικών αποκάλυψε ότι «η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και επομένως σχεδόν άμεσα θα προκηρυχθούν οι θέσεις, ενώ και μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2022 θα προκηρυχθούν οι θέσεις για 910 άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού και περίπου 700 θέσεις ιατρών. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ».

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ΠΦΥ.

«Αρχικώς θα ενοποιήσουμε διοικητικά όλες τις διάσπαρτες δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που διαθέτει η χώρα μας και παράλληλα θα ενισχύσουμε τον ρόλο του θεράποντος ιατρού. Το μοντέλο των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που πληρώνονται με επίσκεψη στην πραγματικότητα δεν παρέχει ολοκληρωμένη υπηρεσία στον πολίτη. Το μοντέλο αυτό θα αντικατασταθεί με πληρωμή κατ’ άτομο στον θεράποντα ιατρό με τη μορφή του capitation, όπως λειτουργούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες. Η φιλοσοφία λοιπόν αναπτύσσεται ως ακολούθως: Ο κάθε πολίτης έχει τον θεράποντα ιατρό του, ο οποίος τον παραπέμπει για κάθε ιατρική πράξη, αλλά και για την προσέλευσή του στο ΕΣΥ. Παράλληλα, λειτουργούν οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ και ενισχύονται και από τις ιδιωτικές δομές. Αυτό όλο το δίκτυο, σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις, παρέχει πλήρεις υπηρεσίες ΠΦΥ και λειτουργεί ως ανάχωμα στο να μην πιέζεται η δευτεροβάθμια περίθαλψη. Σε όλον αυτόν τον μηχανισμό πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν και οι υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής, αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της Υγείας».

Μάνατζερ για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων;

Ερωτηθείς για το εάν θα τοποθετηθούν μάνατζερ για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί τα νοσοκομεία να λειτουργούν λαμβάνοντας όλες τις καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα είναι ότι επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί τα νοσοκομεία να λειτουργούν λαμβάνοντας όλες τις καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό, άλλωστε, και οι νέες υγειονομικές δομές έχουν χαρακτήρα ΝΠΙΔ, διότι ακριβώς όταν λειτουργούν τα νοσοκομεία μας με όρους ιδιωτικού τομέα, μπορούν να εκμεταλλεύονται καλύτερα τους πόρους και να παρέχουν υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στον πολίτη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;