Βία
Συνελήφθησαν 3 άτομα - Θύματα γυναίκες λατινοαμερικανικής καταγωγής

Εξαρθρώθηκε σπείρα που προέβαινε σε εμπορία γυναικών, λατινοαμερικανικής καταγωγής, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στις τρεις γυναίκες θύματα εμπορίας που εντοπίστηκαν, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία. 

Συνεργασία με δίκτυο του εξωτερικού

Όσον αφορά στη διαδικασία εισόδου των γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής στη χώρα, ακολουθούνταν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργαζόταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου 2021, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και προχωρούσαν στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών λατινοαμερικανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών που βρισκόντουσαν σε ευάλωτη οικονομική θέση και τις έπειθαν να εργαστούν στην Ελλάδα.

Το τρίτο μέλος είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή οίκου ανοχής και παραλάμβανε τις γυναίκες. Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι παρακρατούσαν τα έγγραφα των αλλοδαπών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ
  • 10 φυσίγγια
  • μεταλλική κάνη όπλου
  • μικροποσότητα κάνναβης
  • δελτία μεταφοράς χρημάτων
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν την 4-2-2020 τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες θύματα εμπορίας, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προβαίνοντας στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών σε ευάλωτη οικονομική θέση, αποσπώντας τη συναίνεση τους να εργαστούν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, το τρίτο μέλος που είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή του οίκου ανοχής, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε στον οίκο ανοχής, όπου προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση τους. Ακόμη, παρακρατούσαν τα έγγραφα των γυναικών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία εισόδου των γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής στη χώρα, ακολουθούνταν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργάζονταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -415- ευρώ, -10- φυσίγγια, μεταλλική κάνη όπλου, μικροποσότητα κάνναβης, δελτία μεταφοράς χρημάτων και -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτη επιχορήγηση +65.620 ευρώ σε σχολεία του εξωτερικού
Έκτακτη επιχορήγηση 65.620,80 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη δύο ελληνικών σχολείων της Γερμανίας
Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτη επιχορήγηση +65.620 ευρώ σε σχολεία του εξωτερικού
πολυτεχνείο κρήτης
20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης: Παρουσίαση συλλογικού Τόμου
Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου “ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης (2004-2024)”
20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης: Παρουσίαση συλλογικού Τόμου
Νίκος Πλακιάς
Αιχμηρή ανάρτηση Πλακιά για Καρυστιανού: «Έρχεται το ΟΞΥΓΟΝΟ» και φουντώνει η πολιτική συζήτηση
Με ειρωνική αναφορά στο σύνθημα των Τεμπών, ο Νίκος Πλακιάς σχολιάζει τις δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δραστηριοποίηση,...
Αιχμηρή ανάρτηση Πλακιά για Καρυστιανού: «Έρχεται το ΟΞΥΓΟΝΟ» και φουντώνει η πολιτική συζήτηση
ερασμους
Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Χολαργού με το Liceo Scientifico «Benedetto Croce» του Παλέρμο
Η συνεργασία συνεχίστηκε με τη μετακίνηση τεσσάρων μαθητών/τριών και δύο εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο Παλέρμο, από τις 26 Οκτωβρίου έως την 1η...
Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Χολαργού με το Liceo Scientifico «Benedetto Croce» του Παλέρμο