Mitsotakis-ipourgiko
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Το φαινόμενο της οπαδικής βίας θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη στο Μαξίμου, στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου 'Αλκη στη Θεσσαλονίκη

Η οπαδική βία θα βρεθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη, το «παρών» θα δώσουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά και στο θεσμικό επίπεδο και στο επίπεδο της δουλειάς των διωκτικών Αρχών», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την ertnews.gr.

Πρόσκληση σε διάλογο σε ΠΑΕ και Συνδέσμους Οπαδών

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να καλέσει εκπρόσωπους των ΠΑΕ αλλά και των συνδέσμων οπαδών, προκειμένου να συζητήσουν για το πώς μπορεί να υπάρξει εξυγίανση και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, εξετάζεται:

-Η σύνδεση της χρηματοδότησης των ΠΑΕ με τον αποτελεσματικό έλεγχο των Συνδέσμων Οργανωμένων Οπαδών. Εφόσον οι Ομάδες ως Ενώσεις δεν ελέγχουν τους Συνδέμους, η χρηματοδότηση τους να μειώνεται.

-Αυστηροποίηση των ποινών και των κυρώσεων για τους Συνδέσμους. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη σχετικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, κατά κοινή ομολογία, δεν εφαρμόζεται…

-Στις «καλένδες» φαίνεται να έχει παραπεμφθεί και η εφαρμογή του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και UEFA, το οποίο εμπεριέχει και ρυθμίσεις για θέματα οπαδικής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA έχει από καιρό εκφράσει με επιστολή της τη δυσαρέσκεια της στην Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) για το θέμα αυτό.

Το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αστυνομικών αρχών για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή, με συνεργασία CVC και Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, πήρε την πρώτη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω