nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τριπλάσια ποσοστά θανάτων στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Σε ακόμη ένα «μαύρο ρεκόρ» επιδίδεται η Ελλάδα ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα ποσοστά θανάτων λόγω κορονοϊού.

Τα ποσοστά είναι τριπλάσια από τον μέσο όρο της Ε.Ε., καθώς έχει 136,05 νεκρούς ανά 1 εκατ. πληθυσμού, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Στις τρεις πρώτες θέσεις για τον θάνατο λόγω κορονοϊού βρίσκονται οι χώρες Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα με αριθμό θανάτων που ξεπερνά τους 100 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού

Ειδικότερα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κροατία με 166,84 θανάτους, στη δεύτερη θέση είναι η Βουλγαρία με 154,72 θανάτους και στην Τρίτη η Ελλάδα με 136,05 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Παράλληλα, ο μέσος όρος των θανατηφόρων περιστατικών από Covid-19 ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, δεν είναι πάνω από 54%.

pinakas1-1.jpg

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Ιταλία βρίσκεται κάτω από την Ελλάδα στον ίδιο κατάλογο με 84,48 θανάτους, και ακολουθούν η Ουγγαρία (90,30), η Μάλτα (81,38) και η Πολωνία (72,70).

Όπως αναφέρει το OurWorldInData.org, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με χαμηλότερα ποσοστά θανάτων βρίσκονται ενδεικτικά: η Γαλλία (54,02), η Ισπανία (50,40), η Κύπρος (50,22), το Βέλγιο (33,35), η Τσεχία (31.05) και η Γερμανία (24,91).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»