Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 32.000 κρούσματα στην κορύφωση του 5ου κύματος
Γιατί αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα στην χώρα - Τι απαντούν οι καθηγητές Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησαν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι υπάρχει καθαρή αύξηση της διασποράς στην κοινότητα και ότι από χθες είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας, σε μια δεύτερη κορυφή αυτή του πέμπτου κύματος.

Αυτή η αύξηση οφείλεται στη σημαντική πτώση του εμβολιασμού, είπε ο Δ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε ότι αυτό σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι από εμάς είμαστε διαθέσιμοι να κολλήσουμε γιατί δεν έχουμε κάνει την τρίτη δόση και μερικοί θα κολλήσουν πιο βαριά.

Στη συνέχεια, εκτίμησε ότι θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις η κορύφωση θα φτάσει τα 31.000 με 32.000 κρούσματα σε έναν μέσο όρο.

Βατόπουλος:  Τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μόλυνση

Από την πλευρά του, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε ότι όπως έχει φανεί τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μόλυνση απλά αυτοί που θα κολλήσουν δεν νοσούν βαριά. Επίσης, είπε ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό αλλά μεταδίδει για μικρότερο διάστημα και έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο. «Συνεπώς η έννοια της συλλογικής ανοσίας δεν μπορεί να ισχύσει», τόνισε και πρόσθεσε ότι η επιδημία θα τελειώσει όταν όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς έχουν ανοσία.

Επίσης, είπε ότι ο εμβολιασμένος δεν πρέπει να πετάξει τη μάσκα και πρέπει να τηρεί όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.

Ο εμβολιασμός μόνο δεν αρκεί, ανέφερε και τόνισε ότι το δίλημμα είναι αν η πανδημία θα τελειώσει όταν νοσήσουμε όλοι ή θα τελειώσει όταν ένα μεγάλο μέρος από εμάς έχουν αντισώματα λόγω εμβολιασμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας