Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Με τεστ και οι εμβολιασμένοι στο ρεβεγιόν
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Κορονοϊός: Τεστ και στους εμβολιασμένους και λίγα άτομα στα σπίτια προτείνει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για το ρεβεγιόν

Τη διενέργεια rapid test ή self test από τους εμβολιασμένους, την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη, προκειμένου να κάνουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, συνιστά την τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Σε σχέση με το ρεβεγιόν στα σπίτια, ο καθηγητής επισήμανε στο ethnos.gr τη διενέργεια τεστ προηγουμένως από όλους όσοι θα παραβρεθούν και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ο αριθμός των ατόμων να μην υπερβαίνει τα εννέα και μάλιστα να καθίσουν στα εορταστικά τραπέζια οι ίδιοι άνθρωποι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Τεστ και οι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε νέα διασπορά του κορονοϊού στα ρεβεγιόν των εορτών η διενέργεια rapid ή self test από όλους τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο κλειστό χώρο επιχείρησης. 

«Τα τεστ θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό ιδίως για κλειστούς χώρους που θα παρουσιάσουν μεγάλο συγχρωτισμό. Θα ήταν καλό να φοράμε και μάσκες στους χώρους διασκέδασης, ωστόσο, εφόσον κινούμαστε με ένα ποτό στο χέρι, αντιλαμβάνομαι ότι θα κατέβει η μάσκα για τη γουλιά και μετά από ένα σημείο δύσκολα θα ανέβει ξανά. Κάνουμε πολύ σωστά που ανοίγουμε τώρα αυτήν τη συζήτηση για τις επερχόμενες γιορτές, ώστε ο κόσμος να είναι περισσότερο ενημερωμένος» είπε.

Λίγα άτομα στα σπίτια

Επιπλέον, θεωρεί απαραίτητο να παραβρεθούν το πολύ έως εννέα άτομα στα σπίτια για να κάνουν ρεβεγιόν, τα οποία θα είναι τα ίδια σε κάθε τραπέζι.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην είμαστε πολλοί σε κάθε τραπέζι και βέβαια να έχουμε κάνει όλοι τεστ νωρίτερα. Εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να είμαστε περισσότεροι από έξι ή εννέα άτομα σε κάθε τραπέζι. Και οι εννέα είναι πολλοί, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουμε μία κοινωνικότητα και για ψυχολογικούς λόγους. Επίσης, πρέπει να καθίσουν τα ίδια άτομα στο ίδιο τραπέζι σε κάθε ρεβεγιόν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν δεν μπορεί να διοργανώσει κάποιος με αυτούς τους όρους ρεβεγιόν, ας μην το διοργανώσει καθόλου. Δυστυχώς, η Όμικρον δεν αστειεύεται. Διάβασα στατιστικές ότι σε 120 άτομα που συμμετείχαν σε μία εκδήλωση, κόλλησαν κορονοϊό οι εκατό», ανέφερε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα