Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Κορονοϊός: Τεστ και στους εμβολιασμένους και λίγα άτομα στα σπίτια προτείνει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για το ρεβεγιόν

Τη διενέργεια rapid test ή self test από τους εμβολιασμένους, την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη, προκειμένου να κάνουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, συνιστά την τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Σε σχέση με το ρεβεγιόν στα σπίτια, ο καθηγητής επισήμανε στο ethnos.gr τη διενέργεια τεστ προηγουμένως από όλους όσοι θα παραβρεθούν και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ο αριθμός των ατόμων να μην υπερβαίνει τα εννέα και μάλιστα να καθίσουν στα εορταστικά τραπέζια οι ίδιοι άνθρωποι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Τεστ και οι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε νέα διασπορά του κορονοϊού στα ρεβεγιόν των εορτών η διενέργεια rapid ή self test από όλους τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο κλειστό χώρο επιχείρησης. 

«Τα τεστ θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό ιδίως για κλειστούς χώρους που θα παρουσιάσουν μεγάλο συγχρωτισμό. Θα ήταν καλό να φοράμε και μάσκες στους χώρους διασκέδασης, ωστόσο, εφόσον κινούμαστε με ένα ποτό στο χέρι, αντιλαμβάνομαι ότι θα κατέβει η μάσκα για τη γουλιά και μετά από ένα σημείο δύσκολα θα ανέβει ξανά. Κάνουμε πολύ σωστά που ανοίγουμε τώρα αυτήν τη συζήτηση για τις επερχόμενες γιορτές, ώστε ο κόσμος να είναι περισσότερο ενημερωμένος» είπε.

Λίγα άτομα στα σπίτια

Επιπλέον, θεωρεί απαραίτητο να παραβρεθούν το πολύ έως εννέα άτομα στα σπίτια για να κάνουν ρεβεγιόν, τα οποία θα είναι τα ίδια σε κάθε τραπέζι.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην είμαστε πολλοί σε κάθε τραπέζι και βέβαια να έχουμε κάνει όλοι τεστ νωρίτερα. Εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να είμαστε περισσότεροι από έξι ή εννέα άτομα σε κάθε τραπέζι. Και οι εννέα είναι πολλοί, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουμε μία κοινωνικότητα και για ψυχολογικούς λόγους. Επίσης, πρέπει να καθίσουν τα ίδια άτομα στο ίδιο τραπέζι σε κάθε ρεβεγιόν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν δεν μπορεί να διοργανώσει κάποιος με αυτούς τους όρους ρεβεγιόν, ας μην το διοργανώσει καθόλου. Δυστυχώς, η Όμικρον δεν αστειεύεται. Διάβασα στατιστικές ότι σε 120 άτομα που συμμετείχαν σε μία εκδήλωση, κόλλησαν κορονοϊό οι εκατό», ανέφερε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παράσχουν τηλεκπαίδευση με δικά τους μέσα
Δεκάδες ΕΛΜΕ διευκρινίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα λόγω των κλειστών...
Κλειστά σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παράσχουν τηλεκπαίδευση με δικά τους μέσα
georgia-mpika
Βιασμός 24χρονης: Νέος γύρος καταθέσεων σήμερα - Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις
Καταθέτουν σήμερα ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη...
Βιασμός 24χρονης: Νέος γύρος καταθέσεων σήμερα - Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις
Κακοκαιρία «Ελπίς» - Φροντιστήρια: «Καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι»
Δεν γίνεται καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι στα φροντιστήρια, τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση
Κακοκαιρία «Ελπίς» - Φροντιστήρια: «Καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι»