Άνοιγμα σχολείων: Μοιραία θα οδηγηθούμε σε νέο κλείσιμο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΖ την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 19.00 στη Νομαρχία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, με τα οποία μειώνεται ο αριθμός των ημερών καραντίνας από 15 σε 5, η συσσώρευση μεγάλου αριθμού μαθητών στις τάξεις, η άρνηση του κράτους να προχωρήσει σε μαζικό υγειονομικό έλεγχο του μαθητών και εκπαιδευτικών με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, ώστε να ιχνηλατείται με ακρίβεια η εξέλιξη της πανδημίας, η διατήρηση του απαράδεκτου ορίου 50% + 1 για το κλείσιμο τμήματος δείχνουν ότι η κυβέρνηση διολισθαίνει στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», τονίζει η ΕΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Η εξέλιξη της πανδημίας σε όλους τους υγειονομικούς αποδεικνύει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, με τα οποία μειώνεται ο αριθμός των ημερών καραντίνας από 15 σε 5, η συσσώρευση μεγάλου αριθμού μαθητών στις τάξεις, η άρνηση του κράτους να προχωρήσει σε μαζικό υγειονομικό έλεγχο του μαθητών και εκπαιδευτικών με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, ώστε να ιχνηλατείται με ακρίβεια η εξέλιξη της πανδημίας, η διατήρηση του απαράδεκτου ορίου 50% + 1 για το κλείσιμο τμήματος δείχνουν ότι η κυβέρνηση διολισθαίνει στη λογική της «ανοσίας της αγέλης»

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλους χώρους εργασίας, στους οποίους έχουν γίνει καθημερινότητα οι απολύσεις και οι αναστολές συμβάσεων

Στο νευραλγικό τομέα της υγείας, το προσωπικό εξαντλημένο ήδη από τα δύο χρόνια συναγερμού και χωρίς δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καλείται σε τραγικές συνθήκες να ανταποκριθεί στην έξαρση της πανδημίας και στα άσχετα με την πανδημία προβλήματα υγείας του πληθυσμού. Κοντά σε όλα αυτά έχει δοθεί εντολή οι υγειονομικοί που προσβάλλονται από covid να επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από 5 μόνο μέρες καραντίνας, ανεξαρτήτως του αν ελέγχονται ακόμα θετικοί!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουν το «παρών», στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΖ την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 19.00 στη Νομαρχία για την προστασία της δημόσιας υγείας, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, για να απαιτήσουμε:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους

  2. Αραίωση μαθητών στα τμήματα – κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές

  3. Δωρεάν και καθημερινή χορήγηση από το κράτος μασκών αυξημένης προστασίας (ΚΝ 95, FFP) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

  1. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

  2. Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών στα σχολεία με μισθοδοσία από τον κρατικό προϋπολογισμό – διορισμός επιπλέον καθαριστριών ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων.

  3. Διεκδικούμε πλήρη λειτουργία των κλινικών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο