georgiadis
«Άπαντες να λάβουν σοβαρά υπόψιν την προειδοποίησή μου», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης για την «εκτόξευση» τιμών στις μάσκες

Για το τι θα γίνει με την αγορά και τα μέτρα, μέσα στις γιορτές, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως τα «πρόστιμα που θα μπουν δεν θα τα έχετε ξαναδεί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τοποθετήθηκε για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ανέφερε πως ψηφίστηκε άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. 

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν.» 

Αναφορικά με το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

«Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο Σκρουτζ και σε αυτόν που τις πουλάει», δήλωσε ο υπουργός και κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με το Σκρουτζ, εν ώρα εκπομπής, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η πλατφόρμα για την αύξηση της τιμής των μασκών, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν κανονικά σε όλους και το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να  προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου.»

Αυξήσεις τιμών ενέργειας

Ο Α. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αναγράφεται και η συνολική έκπτωση, δηλαδή το ποσό που πληρώνει το κράτος ώστε να ισορροπήσει τις ανατιμήσεις.

Σχετικά με το τι θα γίνει το 2022, ο υπουργός τόνισε ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα είναι συνεχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός που μπορούν να καλέσουν οι πολίτες προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους είναι το 15902.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα