georgiadis
«Όχι σε lockdown - Δεν πεθαίνεις μόνο από κορωνοϊό, πεθαίνεις και από χρεοκοπία», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης

Επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας την περίπτωση lockdown ακόμη και μετά την επιβεβαίωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για νέα περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Live News, τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα του lockdown είναι γνωστή και έχει εκφραστεί πολλές φορές. Παράλληλα, είπε πως μια τέτοια απόφαση δεν θα έχει μόνο υγειονομικά κριτήρια. 

«Lockdown δεν θέλει κανείς ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση»

«Σήμερα που μιλάμε η πανδημία στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η δική μας κυβέρνηση ανησυχεί για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη την Ευρώπη. Ακούμε τους επιστήμονες και συζητάμε με βάση την ανησυχία των ειδικών για μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για προκαλέσουμε ένα φρένο στην πανδημία έτσι ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέτρα είναι στο τραπέζι. Γενικό lockdown δεν θέλει κανείς ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση», όπως είπε.

«Δεν σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός αλλά και η ανεργία»

«Η πανδημία είναι πολύ επικίνδυνη και δώσαμε αγώνα για να εμβολιαστεί ο κόσμος. Και είχαμε και πολλά δράματα. Ο κορονοϊός σκοτώνει και νέους ανθρώπους. Αλλά δεν δεν είναι μόνο ο κορονοϊός επικίνδυνος στην ζωή. Και η ανεργία είναι επικίνδυνη, και η χρεοκοπία η πτώχευση είναι επικίνδυνη. Το αν θα πεθάνεις από κορονοϊό ή αν θα πεθάνεις σε ένα χρόνο επειδή χρεοκόπησες το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άρα ψυχραιμία. Υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και το παρακολουθούμε. Όπως μέχρι σήμερα τα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι έτσι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ήπια μέτρα και πριν την πρωτοχρονιά

Σχετικά με τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε πως «κάποια ήπια μέτρα θα μπορούσα να υπάρξουν και πριν την πρωτοχρονιά. Πρόθεσή μας είναι να μην διαταράξουμε την αγορά πριν την πρωτοχρονιά. Έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα να μείνει η αγορά ανοιχτή και θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι».

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script><glomex-player data-integration-id="40599z13jz16q3xa" data-playlist-id="v-cgly8txx4wld-st" data-width="588" data-height="330"></glomex-player>

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα