Rapid test Covid
Ανάκληση κιτ διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) από τον ΕΟΦ κατόπιν διενέργειας ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατόπιν καταγγελίας διενήργησε, στις 12.11.2021, στη Θεσσαλονίκη έλεγχο σε δύο υποκαταστήματα ιδιωτικής εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test), με αντικείμενο τη νομιμότητα της λειτουργίας της και των υπηρεσιών που παρέχει.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η χρήση συγκεκριμένου ιατροτεχνολογικού προϊόντος (κιτ διαγνωστικού ελέγχου-rapid test) το οποίο δεν έφερε την ειδική σήμανση CE και ως εκ τούτου δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συμμόρφωσης στις οδηγίες χρήσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Οδηγία 98/79/Ε.Κ.).

Οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές της ΕΑΔ γνωστοποίησαν άμεσα τα ευρήματα του ελέγχου (αποστολή της σκαναρισμένης εξωτερικής επιφάνειας της συσκευασίας με τις εσώκλειστες οδηγίες του συγκεκριμένου διαγνωστικού τεστ), στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, με αποτέλεσμα ο ΕΟΦ να ανακαλέσει το συγκεκριμένο προϊόν από την αγορά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι έλεγχοι για τη νομιμότητα διενέργειας και καταχώρισης διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια στη βάση καταγγελιών αλλά και αυτεπάγγελτων ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών και εποπτικών Αρχών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για μόνιμες και τριετείς προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
sxoleio
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση
Κλείσιμο σχολείου, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ακάλυπτα κενά ειδικής αγωγής
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση