vivlia kapsimo
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταδικάζει τις φασιστικές πρακτικές στη Χαλκίδα ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου - «Όχι» στο κάψιμο βιβλίων

Το κάψιμο παιδικού βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά στη Χαλκίδα καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, κάνοντας λόγο για φασιστικές, ναζιστικές και σκοταδιστικές πρακτικές που από κάποιους «αρνητές μυαλού».

«Δηλώνουμε, κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιες πρακτικές και ζητάμε από την Πολιτεία να προστατεύσει τους πνευματικούς δημιουργούς και την πνευματική ελευθερία του λόγου, της τέχνης και των επιστημών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις καταδίκης για το επαίσχυντο περιστατικό στη Χαλκίδα εξέδωσαν εκδοτικοί οίκοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου:

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές αφορμές για να ακουστούν οι όροι «φασισμός», «σκοταδισμός» και «ναζισμός». Χτες πάλι παρακολουθήσαμε με φρίκη, οι θεωρίες να γίνονται πράξη από κάποιους «αρνητές μυαλού» που έκαιγαν βιβλία στον βωμό της ηλιθιότητάς τους.

Ως Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές που καταργούν το στοιχείο της ελεύθερης έκφρασης, των ελεύθερων αντιλήψεων και απόψεων. Είμαστε αντίθετοι σε πράξεις αυθαιρεσίας, σκοταδισμού, τραμπουκισμού και βίαιης αντιπαράθεσης που οδηγούν στην πυρά την πνευματική-καλλιτεχνική δημιουργία, ειδικότερα όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα βιβλία, που αποτελούν διαχρονικό φάρο πολιτισμού και ελευθερίας.

Δηλώνουμε, κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιες πρακτικές και ζητάμε από την Πολιτεία να προστατεύσει τους πνευματικούς δημιουργούς και την πνευματική ελευθερία του λόγου, της τέχνης και των επιστημών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς