vivlia kapsimo
Καταδικάζει τις φασιστικές πρακτικές στη Χαλκίδα ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου - «Όχι» στο κάψιμο βιβλίων

Το κάψιμο παιδικού βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά στη Χαλκίδα καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, κάνοντας λόγο για φασιστικές, ναζιστικές και σκοταδιστικές πρακτικές που από κάποιους «αρνητές μυαλού».

«Δηλώνουμε, κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιες πρακτικές και ζητάμε από την Πολιτεία να προστατεύσει τους πνευματικούς δημιουργούς και την πνευματική ελευθερία του λόγου, της τέχνης και των επιστημών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις καταδίκης για το επαίσχυντο περιστατικό στη Χαλκίδα εξέδωσαν εκδοτικοί οίκοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου:

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές αφορμές για να ακουστούν οι όροι «φασισμός», «σκοταδισμός» και «ναζισμός». Χτες πάλι παρακολουθήσαμε με φρίκη, οι θεωρίες να γίνονται πράξη από κάποιους «αρνητές μυαλού» που έκαιγαν βιβλία στον βωμό της ηλιθιότητάς τους.

Ως Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές που καταργούν το στοιχείο της ελεύθερης έκφρασης, των ελεύθερων αντιλήψεων και απόψεων. Είμαστε αντίθετοι σε πράξεις αυθαιρεσίας, σκοταδισμού, τραμπουκισμού και βίαιης αντιπαράθεσης που οδηγούν στην πυρά την πνευματική-καλλιτεχνική δημιουργία, ειδικότερα όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα βιβλία, που αποτελούν διαχρονικό φάρο πολιτισμού και ελευθερίας.

Δηλώνουμε, κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιες πρακτικές και ζητάμε από την Πολιτεία να προστατεύσει τους πνευματικούς δημιουργούς και την πνευματική ελευθερία του λόγου, της τέχνης και των επιστημών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα