Νοσοκομεία Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
Τζανάκης: «Το καθολικό απαγορευτικό δεν έχει αποτελεσματικότητα, γιατί θα κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας και θα διαρρεύσουμε τον ιό ενδοοικογενειακά»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι τις επόμενες εβδομάδες οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις λόγω κορονοϊού, θα αυξηθούν.

«Περιμέναμε τα (χθεσινά) νούμερα προς το τέλος του μήνα, ήρθαν λίγο νωρίτερα, αυτό σημαίνει ότι η πανδημία είναι εν εξελίξει και με μεγαλύτερη ένταση απ ό,τι νομίζαμε», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στους 105 θανάτους που καταγράφηκαν χθες.

Σημείωσε δε: «Θα δούμε προς τις 10 Δεκεμβρίου νούμερο μεταξύ 670 και 730 διασωληνωμένων και οι θάνατοι θα συνεχίζουν να δίνουν υψηλό νούμερα, παίζουν τα νούμερα αυτά των 100 θανάτων μέχρι τις 20 με 25 Δεκεμβρίου. Ελπίζω να είναι λίγες φόρες που θα πάμε σε τριψήφιο».

«Πέρυσι αυτή την εβδομάδα από 21 έως 28 Νοεμβρίου 2020 είδαμε πέντε φόρες πάνω από 100 θανάτους με το παλιό στέλεχος με την κοινωνία σε λοκντάουν… Αυτό ήδη από 10 Νοεμβρίου, σήμερα βλέπουμε παρόμοια ή αρκετά μικρότερα νούμερα, με την κοινωνία ανοιχτή με το στέλεχος Δέλτα και με τα εμβόλια», δήλωσε.

Κι ενώ για τα κρούσματα είπε ότι αυτή την εβδομάδα το αργότερο έως τις 5-10 Δεκεμβρίου θα επιπεδωθεί η καμπύλη, δυστυχώς η αντίστοιχη καμπύλη των ΜΕΘ και των θανάτων θα κάνει 2 με 3 εβδομάδες να επιπεδωθεί.

«Στα Χριστούγεννα θα είμαστε σταθεροί ως προς τα κρούσματα, με λίγο λιγότερα κρούσματα 5.000 με 6.000 κρούσματα την ημέρα. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε το εκπληκτικό περίπου 40% περίπου άνω των 60 να είναι ανεμβολίαστοι… Τι μπορεί να πει κανείς όταν η μισή Ελλάδα στη Βόρειο Ελλάδα είναι ανεμβολίαστη στις ηλικίες που διασωληνώνονται;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Εξήγησε ότι το καθολικό απαγορευτικό δεν έχει αποτελεσματικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή ενδεχομένως μάλιστα να επισύρει και βλαβερή συνέπεια, «γιατί θα κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας και στην ουσία θα διαρρεύσουμε τον ιό ενδοοικογενειακά».

«Δεν νοσηλεύεται κανείς εμβολιασμένος με τρίτη δόση»

Από την πλευρά του, ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης, σημείωσε ότι: «Σε μέρη με ιδιαίτερο συγχρωτισμό, όπως στα σουπερμάρκετ, πρέπει να υπάρξει υψηλότερη προστασία και καλή εφαρμογή της μάσκας».

Είπε, ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό ότι: «45 με 50.000 κάθε μέρα κάνουν 3η δόση και το επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα μπουν στην τρίτη δόση» και σχολίασε ότι «από τους νοσηλευόμενους που έχουμε που είναι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος με 3η δόση, η δεύτερη μέση δόση όσων έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται είναι κοντά στο Μάρτιο, δηλαδή υπάρχει χρονικό διάστημα 7 με 8 μήνες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsigara-kapnisma.jpg
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εφήβους
Περίπου το 32% των νέων ηλικίας 15 ετών έχει ήδη καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο και το 20% στη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εφήβους
troxaio-motosykleta
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αυτοκίνητα (V2V) αλλά και στις υποδομές (V2I), μέσω του οποίου θα...
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα