Thumbnail
Η 33χρονη μητέρα του παιδιού είχε αρχικώς καταστήσει ύποπτο τον πατέρα της

Σε νέα ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος, καλείται εκ νέου ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού που κακοποιήθηκε στη Ρόδο.

Ενώ εκκρεμούσε προς αξιολόγηση το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την υπόθεση με θύμα κακοποίησης ένα 8χρονο παιδί και φερόμενη ως δράστιδα την θεία του, δόθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, χθες, νέα παραγγελία προς τον Πταισματοδίκη του νησιού και μάλιστα κατεπείγουσα, με χρόνο περαίωσης τις 2 ημέρες.

Ο 78χρονος παππούς του παιδιού καλείται, λοιπόν, αύριο, να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής με διερευνώμενες πράξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ενώ βρισκόταν η έρευνα σε εξέλιξη, μια 52χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, κατέθεσε στις 23/10, στην Ασφάλεια του Ηρακλείου, ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού, στο διάστημα των ετών 1978 – 1982 και ότι είχε καταγγείλει την κακοποίηση της τον Ιανουάριο του 2012 με επιστολή της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου!

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, είδε ότι διενεργείτο έρευνα στη Ρόδο για το παιδί και άκουσε το όνομα του παππού και αποφάσισε να ενημερώσει για το τι είχε συμβεί στην ίδια. Ο σύντροφος της 50χρονης θείας, που φέρεται ως ύποπτη για την κακοποίηση της 8χρονης, σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι τα παιδί είχε δείξει σε tablet, στον ίδιο και τη σύντροφο του, σκηνές από σελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο και είχε υποστηρίξει ότι ο παππούς την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ανάλογη κατάθεση είχε δώσει και η 50χρονη θεία. Η 33χρονη μητέρα του παιδιού είχε αρχικώς καταστήσει ύποπτο τον πατέρα της. Σημειώνεται πως ο παππούς έχει δώσει ήδη ανωμοτί κατάθεση για τα ίδια αδικήματα την 14η Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από την πρώτη κατάθεση της κόρης του, που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο, να ήταν δράστης σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα την κόρη της.

Ο 78χρονος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή των παιδιών. Είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι πρόθεση της κόρης του, όταν διαπίστωσε τον ερεθισμό στα γεννητικά όργανα του παιδιού ήταν, να καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Αναφερόμενος στην κόρη του επεσήμανε ότι έχει προβλήματα και ότι έχει προκαλέσει θέματα στο παρελθόν. Επεσήμανε επίσης ότι ο ίδιος είναι αυστηρός και με το 8χρονο παιδί. Από την ιατροδικαστική εξέταση και την εξέταση γυναικολόγου προέκυψε ότι το παιδί είχε φλεγμονή και είχε υποστεί μερική ρήξη του παρθενικού της υμένα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα