gennimatas thessalonikis
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι έπεσε η υποδιευθύντρια του ιδρύματος - «Ανυπόστατες οι καταγγελίες», ισχυρίζεται ο ίδιος

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακό χώρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι υπήρξε θύμα του διοικητή του Ιδρύματος

Σύμφωνα με το voria.gr, νοσοκομείο η καταγγέλλουσα υποδιευθύντρια έχει καταθέσει εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο διοικητής και υποδιευθύντρια στον τομέα του Διοικητικού φέρεται να είχαν οικογενειακές σχέσεις. Μάλιστα, η υποδιευθύντρια εργαζόταν στο παρελθόν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης και φέρεται να μετακινήθηκε στο «Γεννηματάς» μετά από ενέργειες του διοικητή.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στο υπουργείο Υγείας υπήρχε, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή, καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Πλέον η καταγγελία της υποδιευθύντριας του νοσοκομείου διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

«Ανυπόστατες οι καταγγελίες», ισχυρίζεται ο διοικητής του «Γεννηματάς»

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κούτρας, ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση είναι ανυπόστατες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κούτρας παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του νοσοκομειακού ιδρύματος, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ανυπόστατη. Ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα», λέει στο voria.gr ο κ. Κούτρας. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει, υπέβαλε την παραίτησή του χθες Πέμπτη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο και χωρίς αυτή να έχει σχέση με την εν λόγω καταγγελία. «Οι προκαταρκτικές έρευνες που διέταξα υπεγράφησαν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και αφορούσαν τη μη παράδοση εγγράφου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον εντοπισμό αριθμού μασκών στις αποθήκες του νοσοκομείου που δεν είχαν καταγραφεί», αναφέρει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα