Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Αδύνατη η επίτευξη ανοσίας άμεσα
Δυσοίωνες προβλέψεις για έως και 5.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου - «Οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν σύντομα τις 400 τον αριθμό» υποστηρίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 4.500 έως 5.000 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. «Υπάρχει μία ξεκάθαρη επιτάχυνση της αυξητικής πορείας», δήλωσε, ενώ έκανε και δυσοίωνες προβλέψεις ότι η ανοσία δεν θα επιτευχθεί άμεσα αλλά και ότι οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν σύντομα τις 400 τον αριθμό.

Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι το φθινόπωρο θα βρει τη χώρα σε άσχημη κατάσταση σε σχέση με την πορεία της πανδημίας τονίζοντας παράλληλα ότι το 51% των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει. «Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον το 65% για να μπορούμε να συζητάμε για συγκράτηση του τέταρτου κύματος της πανδημίας», επεσήμανε.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε τον φόβο ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι.

Τέλος, θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί ένα νέο, γενικό lockdown, αλλά μάλλον θα ισχύσουν τοπικά μέτρα και περιορισμοί. Ειδικά για την Αττική, θεωρεί ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξουν μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Κάποια μέτρα θα μπορούσαν να αφορούν την πρόσβασή τους σε μέρη και υπηρεσίες.

Κρήτη

Για ενδεχόμενους περιορισμούς των ανεμβολίαστων, μίλησε και ο Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο mini lockdown που επιβλήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. 

«Είμαστε σε επαγρύπνηση και πολύ προβληματισμένοι. Τα κρούσματα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο αυξάνονται. Υπάρχει και επιβάρυνση του συστήματος υγείας, με 25 να βρίσκονται σε ΜΕΘ και 181 άτομα να νοσηλεύονται στο σύστημα υγείας με κορονοϊό», είπε ο κ. Βαμβακάς.

Συνολικά στην Κρήτη το 51% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Το Ηράκλειο ξεπέρασε το 50% των πλήρως εμβολιασμέων, ενώ τα Χανιά και το Λασίθι φτάνουν το 55 με 60%. Όπως τόνισε ο κ. Βαμβακάς, όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα