Κορύφωση τον 15αύγουστο – Το χειρότερο και το πιο ήπιο σενάριο με τα κρούσματα
Λιάκος Γιάννης / InTime News
«Το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα», δηλώνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης - Λόγω των διακοπών θα υπάρξει νέα κινητικότητα

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, προβλέποντας κορύφωση του τέταρτου κύματος στα μέσα Αυγούστου, μίλησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης, «το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα. Το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα», σημειώνοντας πως λόγω των διακοπών θα υπάρξει νέα κινητικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων.

«Τώρα έχουμε 48% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, έχουμε 58% ανοσία. Ο στόχος είναι να μην αυξηθεί το ποσοστό αυτών που νόσησαν και δίνουν ανοσία, αλλά αυτών που εμβολιάστηκαν και δίνουν ανοσία» υπογράμμισε.

«Αν φτάσουμε στο 73-75% εμβολιασμών» συνέχισε, «θα υπάρχει σαφέστατη και ταχεία αποκλιμάκωση και έναν καλό χειμώνα. Αν μείνουμε στο 53% (σ.σ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου), θα έχουμε μια πρώτη κορύφωση πριν τον 15Αύγουστο, αλλά μετά θα έχουμε μια συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλος Σεπτεμβρίου και έπειτα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!