pistopoihsh agglikwn LTE golearn
elme evia 4
Το επόμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα έρθει σε συνεννόηση με τα σωματεία εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής βρίσκεται η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η οποία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ευβοίας, η οποία δοκιμάστηκε περισσότερο ίσως απ' όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που κατέκαυσαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, αποφάσισε να παράσχει οικονομική ενίσχυση για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, καλεί τους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση «ώστε να αποτρέψουμε αντίστοιχες δραματικές καταστάσεις και στο νησί μας, να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε λαϊκές περιουσίες, στο δασικό πλούτο». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Καταστροφικές πυρκαγιές και ο λαός ξανά στο έλεος – Αλληλεγγύη στους πληγέντες  

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, στην Ηλεία, στην Αττική, στην Εύβοια, σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές, όλο το λαό του νησιού να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, ώστε να αποτρέψουμε αντίστοιχες δραματικές καταστάσεις και στο νησί μας, να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε λαϊκές περιουσίες, στο δασικό πλούτο. Η έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας στις λιγοστές δυνάμεις πυρόσβεσης που καλούνται να ανταποκριθούν στο έργο της πρόληψης και της κατάσβεσης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της αυξημένης τουριστικής κίνησης και του τοπικού λοκνταουν, είναι αναγκαία. 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός, η ζωή του και η περιουσία του, αλλά και ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων. Η αντιμετώπιση της γης ως εμπόρευμα-φιλέτο για τους μονοπωλιακούς ομίλους διαφόρων κλάδων, η διαχρονική απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κρατικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία των δασών και την πρόληψη πυρκαγιών, η υποστελέχωσή τους και η έλλειψη ακόμα και του αναγκαίου εξοπλισμού για το προσωπικό, το γεγονός ότι τα αντιπυρικά έργα, όπως και τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, δεν είναι χρηματοδοτούνται από την ΕΕ γιατί δεν είναι «επιλέξιμα», είναι η πραγματική αιτία των καταστροφών που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Η σύγκριση που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα «πεπραγμένα» προηγουμένων αποτελεί απόδειξη θράσους και τουλάχιστον πρόκληση για το λαό, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύονται από τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης». Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική παρά μόνο όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και την υπερεπάρκεια σε προσωπικό και μέσα. Και αυτά είναι απαράγραπτη κρατική ευθύνη.

Η πρακτική και ο σχεδιασμός για λιγότερες και υποβαθμισμένες δημόσιες δομές, στα χρόνια των μνημονίων, της πανδημίας και του συγκεκριμένου οικονομικού και πολιτικού μοντέλου, η εξυπηρέτηση επενδύσεων, καταστροφικών για τη δημόσια γη και το περιβάλλον, δείχνουν πως η μόνη απάντηση είναι από εμάς, τους εργαζόμενους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανταποκρινόμενο στην έκκληση της ΕΛΜΕ Ευβοίας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

  • Ως άμεσο μέτρο στήριξης αποφασίσαμε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Κοινοποιούμε στα μέλη μας, το λογαριασμό που ανοίχτηκε από την ΕΛΜΕ Εύβοιας για το σκοπό αυτό, ώστε  να καταθέτει ενίσχυση όποιος/α το επιθυμεί: Eurobank GR5802606770000100102755624. 
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Εύβοιας  για το πού διατίθεται το κάθε ευρώ.

  • Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει σε συνεννόηση με τα σωματεία εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Διετής φυλάκιση και «καμπάνα» 20.000 € σε νεαρό για εκδικητική πορνογραφία
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 27χρονο για εκδικητική πορνογραφία - Είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ στο όνομα...
Θεσσαλονίκη: Διετής φυλάκιση και «καμπάνα» 20.000 € σε νεαρό για εκδικητική πορνογραφία
papathanasiou
Το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου
Το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Πόλεμος στην Ουκρανία
Ρωσία - ΗΠΑ: Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συζήτησαν για την Ουκρανία για πρώτη φορά
Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας
Ρωσία - ΗΠΑ: Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συζήτησαν για την Ουκρανία για πρώτη φορά