golearn-engl_970-250
elme evia
Ένα κομβόι αλληλεγγύης ξεκινά την Παρασκευή για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας - Η τοπική ΕΛΜΕ πρωτοπορεί δημιουργώντας μια τεράστια ανθρωπιστική αλυσίδα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ένα κομβόι αλληλεγγύης και στήριξης στους πυρόπληκτους αναχωρεί την Παρασκευή 13/8 με κατεύθυνση τη Βόρεια Εύβοια, όπου ακόμα μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ του πολύπαθου νησιού που μέρες τώρα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όσους και όσες τα χρειάζονται, δημιουργώντας μια τεράστια ανθρωπιστική αλυσίδα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι τη Δευτέρα συγκεντρώθηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 7 κούτες φαρμακευτικό υλικό, που κατευθύνονται στο Δήμο Αιδηψού-Ιστιαίας, 250 κιλά ζωοτροφές που κατευθύνονται στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς επίσης νερά, ζαχαρώδη και αρτοσκευάσματα που κατευθύνονται, στο μέτωπο που μαίνεται ακόμη, στις Γούβες.

Την ίδια ώρα, «μια τεράστια ανθρωπιστική αλυσίδα αλληλεγγύης ξεδιπλώνεται ταχύτατα αυτές τις μέρες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, ενώνοντας γερά τους κρίκους της για να απαλύνει την οδύνη των συμπατριωτών μας στη Β.Εύβοια. Από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική ως την Ήπειρο, τη Μακεδονία, ακόμη και τη Γερμανία, φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, είδη πρώτης ανάγκης, χρηματικά εμβάσματα, μια έμπρακτη εκδήλωση συγκλονιστικής αλληλεγγύης, τέτοιας έντασης, που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια».

Στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Εύβοιας ανταποκρίθηκαν πλήθος άλλων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, εκπαιδευτικοί και πολίτες, προσφέροντας ό, τι μπορούσαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

elme evia 2

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Εύβοιας ενημερώνει για τις επόμενες δράσεις της και το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες να βοηθήσουν.

Πιο αναλυτικά:

Μια τεράστια ανθρωπιστική αλυσίδα αλληλεγγύης ξεδιπλώνεται ταχύτατα αυτές τις μέρες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, ενώνοντας γερά τους κρίκους της για να απαλύνει την οδύνη των συμπατριωτών μας στη Β. Εύβοια. Από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική ως την Ήπειρο, τη Μακεδονία, ακόμη και τη Γερμανία, φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, είδη πρώτης ανάγκης, χρηματικά εμβάσματα, μια έμπρακτη εκδήλωση συγκλονιστικής αλληλεγγύης, τέτοιας έντασης, που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά τις ΕΛΜΕ Περιστερίου, Καλλιθέας-Μοσχάτου-Νέας Σμύρνης, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, τους ΣΕΠΕ Καβάλας, Αριστοτέλης, τους δεκάδες μεμονωμένους συναδέλφους, ενεργούς ή συνταξιούχους από τη Χαλκίδα, το Κιλκίς, την Αθήνα, την Ημαθία, το Μόναχο και αλλού, που ανταποκρίθηκαν αστραπιαία στην έκκληση της ΕΛΜΕ Εύβοιας για ανακούφιση των πληγέντων, με είδη ή χρηματικά ποσά, με τα οποία το Δ.Σ. θα παρεμβαίνει επί του πεδίου, ανάλογα με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πυρόπληκτων.

Ευχαριστούμε θερμά τον αθλητικό σύλλογο ΠΑΟ Δόξα Βύρωνα, για τη συγκινητική συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων, χαρτικών, ειδών υγιεινής, νερών, φαρμάκων, ζωοτροφής, κλπ) και την μεταφορά τους από τα παλικάρια Βασίλη, Μάριο και Δημήτρη με ιδιωτικό φορτηγάκι, στη Χαλκίδα. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τις εθελόντριες, νεολαίους/ες, αλλά και τους/τις συναδέλφους/ισσες που προσφέρουν πρακτική βοήθεια, εδώ και πολλές μέρες, καθώς και τη Δ/ντρια του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, κ. Β. Χασιώτου, που μας διαθέτει την αίθουσα τελετών του σχολείου, για την συγκέντρωση της βοήθειας.

Συνεχίζουμε την Πέμπτη 12/8, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης από την παρακάτω λίστα:

Ξηρά τροφή

Κρουασάν

Μπισκότα

Κριτσίνια

Μπάρες

Ζυμαρικά

Ισοτονικά ποτά

Χαρτικά

Χαρτί υγείας

Χαρτί κουζίνας

Υγρά χαρτομάντιλα

Σαμπουάν

Αφρόλουτρα

Οδοντόκρεμες

Οδοντόβουρτσες

Ζωοτροφές

Σπαστό σιτάρι

Καλαμπόκι

Τριφύλλι

Την Παρασκευή 13/8 θα ξεκινήσει convoy αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που θα επισκεφτεί όλες τις πληγείσες περιοχές και θα διανείμει τη βοήθεια.

Επειδή σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και χρειάζεται έτοιμο φαγητό, παρακαλούμε, όσοι/ες μπορείτε να προσφέρετε έτοιμα γεύματα, να δηλώσετε τη διαθεσιμότητα σας, όπως επίσης και όσοι/ες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διανομή της βοήθειας στη Β.Εύβοια. Τηλ.επικ.6936192429

Τραπεζικός λογαριασμός ΕΛΜΕ Εύβοιας για χρηματική βοήθεια

Eurobank GR5802606770000100102755624

Οι άνθρωποι μας εκεί στην καμένη γη της Βόρειας Εύβοιας, δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.

Συνεχίζουμε! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Τι έχει γίνει έως τώρα

elme evia 4

Σε σχετική ενημέρωσή της η ΕΛΜΕ Εύβοιας αναφέρει:

Χάρη στην αλληλεγγύη των συναδέλφων και συμπολιτών μας, σήμερα Δευτέρα 9/8/2021 συγκεντρώσαμε στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 7 κούτες φαρμακευτικό υλικό, που κατευθύνονται στο Δήμο Αιδηψού-Ιστιαίας,

250 κιλά ζωοτροφές που κατευθύνονται στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς επίσης νερά, ζαχαρώδη και αρτοσκευάσματα που κατευθύνονται, στο μέτωπο που μαίνεται ακόμη, στις Γούβες.

Είναι συγκινητική η εκδήλωση συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης μέσα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά από ανθρώπους σε όλη Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού, που παρακολουθούν συγκλονισμένοι/ες το εκτυλισσόμενο δράμα στη Β. Εύβοια και επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο.

Σήμερα επικοινωνήσαμε με τους/τις συναδέλφους/ισσες, Διευθντές/τριες από τα σχολεία της πληγείσας περιοχής, για να ενημερωθούμε αν υπάρχουν ζημιές. Σε γενικές γραμμές η εικόνα των σχολείων είναι καλή, ελάχιστες, ευτυχώς, οι φθορές, κυρίως στον αύλειο και περιβάλλοντα χώρο. Είναι όμως σημαντικό, για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές πριν ανοίξουν τα σχολεία. Οι σχολικές επιτροπές των Δήμων της περιοχής πρέπει να πιστωθούν με έκτακτα κονδύλια, και οι όποιες εργασίες να αρχίσουν την επόμενη της κατάσβεσης.

Τα σχολεία μας θα τα ξαναλειτουργήσουμε όλα, σε όλες τις περιοχές της Β. Εύβοιας, ακόμη και αν υπάρχουν τμήματα με ένα μαθητή ή μαθήτρια. Καμία σκέψη να μην περάσει από τα μυαλά των διοικούντων για υπολειτουργία, συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων. Επίσης, ως ΕΛΜΕ, θα προτείνουμε φέτος, κορονοϊού επιτρέποντος, όλες οι εκδρομές και οι περιβαλλοντικές δράσεις και εξορμήσεις να πραγματοποιηθούν στη Β. Εύβοια. Τα παιδιά μας πρέπει να δουν, να μάθουν και να μην ξεχάσουν ποτέ ότι το ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας και ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας εγκαταλείφθηκε για περισσότερο από μια βδομάδα, από τους κυβερνώντες, στο έλεος της πύρινης λαίλαπας!

Θα απαιτήσουμε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας, με πλήρη στελέχωση εκπαιδευτικών, σχετικών με το περιβάλλον, ειδικοτήτων.

Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να απαλύνουμε τον πόνο και τις πληγές των πυρόπληκτων και θα φροντίσουμε ώστε η δικαιολογημένη και απολύτως θεμιτή οργή τους και οργή μας να μετουσιωθεί σε αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και επαναλειτουργία των ζωτικών δραστηριοτήτων του τόπου τους.

Οι ΕΛΜΕ ή οι απλοί συνάδελφοι και συμπολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην παλλαϊκή αυτή προσπάθεια μπορούν να καταθέτουν ό,τι ποσό επιθυμούν στο κάτωθι λογαριασμό:

Eurobank

GR5802606770000100102755624

Αύριο Τρίτη 10/8/2021, μαγειρεύουμε και παραδίδουμε στην ανοιχτή δομή El Camino, Γαζέπη 51, έως τις 11 π.μ. έτοιμες μερίδες φαγητού, για να παραδοθούν στην Λίμνη, την Αγία Άννα και τις γύρω περιοχές Τηλ. επικ.6971764540.

Την Πέμπτη 12/8/2021 από τις 9-1 μ.μ. θα βρισκόμαστε στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για συλλογή βοήθειας.

Θα αναρτήσουμε επικαιροποιημένη λίστα ειδών μόλις μας ενημερώσουν οι σύνδεσμοί μας από την Β.Εύβοια.

Συνάδελφοι/ισσες,

Όταν οι φωτιές σβήσουν και αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής, ο λαός θα είναι αυτός που θα σώσει το λαό, με τη δύναμη της αλληλεγγύης, την επιμονή της προσπάθειας και τη διάρκεια της αφοσίωσης.

elme evia 5
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Ο εμβληματικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση...
Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι
Ανακαινισμένη Πλατεία Συντάγματος μετά από 3 χρόνια πειράματα: 25.820.074€ στοίχισε η ανάπλαση (ξήλωσαν τα δέντρα, έβαλαν μεταλλική πέργκολα και...
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι