Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παρασκηνιακές ενέργειες που αλλάζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» καταγγέλλει Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου - Παρέμβαση εργαζομένων, την Πέμπτη, στη διοίκηση

Να αποσυρθεί το σχέδιο οργανισμού που μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση απαιτεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Το Σωματείο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 1 Ιούλη παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ τις επόμενες μέρες διοργανώνει μαζική σύσκεψη και κινητοποίηση, μαζί με τους φορείς της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του:

«Με παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και χαρακτήρα του νοσοκομείου μας. Ο χρόνος εκδήλωσης και το περιεχόμενο του νέου σχεδίου οργανισμού κατά σατανική σύμπτωση είναι καρμπόν με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το "νέο ΕΣΥ" που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η "επιτροπή σοφών" του "ΑΤΤΙΚΟΥ" δηλαδή μία μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανώτερων διοικητικών παραγόντων του νοσοκομείου (ούτε 10 τον αριθμό) προβλέπεται:

- Το νοσοκομείο να απολέσει το δημόσιο όποιον δωρεάν χαρακτήρα είχε, ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί μέσω ΣΔΙΤ σε ακόμα πιο ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα.

- Να διοικείται από μία ελίτ κάποιων πανεπιστημιακών κατά τη νομοθεσία της Ιατρικής Σχολής. Γνωρίζουμε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Για το "ΑΤΤΙΚΟ" διάλεξαν μία μερίδα των πανεπιστημιακών ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή τους.

- Να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Το νοσοκομείο θα βγει στην πιάτσα της αγοράς, θα συνάπτει ΣΔΙΤ, θα αναζητεί χορηγίες. Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, πιο φτηνοί και λεηλατημένοι υγειονομικοί, προκειμένου οι ισολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων - επιχειρήσεων να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό οι εργολάβοι και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η κινητικότητα, οι εκβιαστικές μετακινήσεις και αποσπάσεις, οι τοποθετήσεις "ημέτερων" και προϊσταμένων managers θα γίνουν ο κανόνας.

- Μία ομάδα πανεπιστημιακής ελίτ και οι κλειστές ομάδες σε όλα τα επίπεδα (και το νοσηλευτικό) θα περιορίσουν τη δυνατότητα εργασιακής ισοτιμίας και δίκαιης ανέλιξης σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό, όλων των πτυχίων και όλων των κλάδων. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο, δοτό και μη αιρετό όργανο, το λεγόμενο σώμα διευθυντών, που παρακάμπτει κάθε εκλεγμένη αρχή π.χ. επιστημονικό συμβούλιο, και το οποίο μαζί με το καθεστώς της διεύθυνσης νοσηλευτικής ασκούν την πραγματική εξουσία στο νοσοκομείο.

- Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι υπό προθεσμία θα αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στο χώρο. Οι οργανικές θέσεις προβλέπονται όλο και λιγότερες. Για τους ασθενείς θα συνεχίσει και γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων (που βαφτίζονται έκτακτη κατάσταση)».

Το Σωματείο απορρίπτει το σχέδιο αυτό, επισημαίνοντας πως «είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη Δημόσια Υγεία. Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία.Το νέο ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι, αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ό,τι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας. Δεν θα τους περάσει!».

Προσλήψεις και όχι μετακινήσεις

Παράλληλα καταγγέλλονται οι «εθελοντικές μετακινήσεις» στα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών καθώς όπως σημειώνει πάνω από 90 νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν μετακινηθεί με αποτέλεσμα «να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου με αρνητικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους που έμειναν πίσω». Επισημαίνει ότι ολόκληρα τμήματα έχουν μείνει ακρωτηριασμένα αφού οι περισσότεροι νοσηλευτές είναι σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, καλύπτονται οι βάρδιες με επικουρίες, όσοι μετακινήθηκαν από ειδικά τμήματα για να ενισχυθούν Covid κλινικές, δεν έχουν επιστρέψει ενώ η λειτουργία τους έχει επανέλθει. Μετακινούνται σε νοσηλευτικά τμήματα ακόμα και κάποιοι που έχουν τοποθετηθεί στη διοικητική υπηρεσία. Δεν δίνονται ρεπό για να βγουν τα προγράμματα, ενώ οι άδειες έχουν μπει σε αναμονή.

«Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης, του υπ. Υγείας, Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ που δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη (για τα εμβολιαστικά κέντρα) και με τις ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων (στα νοσοκομεία) θέλουν να καλύψουν τα κενά της μισής Ελλάδας. Την ίδια ευθύνη έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου που επικαλείται “οδηγίες από τα πάνω” ενώ γνωρίζει ότι δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που αντί να φροντίσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας τμημάτων, να δώσει πραγματικές άδειες στο ήδη εξαντλημένο προσωπικό ψάχνει νοσηλευτές για να τους "ξεκουράσει" δουλεύοντας στα νησιά. Μέχρι πριν ένα μήνα δεν έβγαιναν τα προγράμματα και δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι βάρδιες στα τμήματα. Ξαφνικά περισσεύουν;;; Ποιον δουλεύουν;», τονίζει το Σωματείο και ζητά να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, να δοθούν καλοκαιρινές άδειες τρεις εβδομάδες σε όλους, να σταματήσουν οι επικουρίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Σχολεία υπό κατάρρευση: Έπεσαν σοβάδες σε προαύλιο χώρο νηπιαγωγείου
Αποκολλήθηκε κομμάτι από την ταράτσα και έπεσε στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου - «Βροχή σοβάδων» και στο παρελθόν
Σχολεία υπό κατάρρευση: Έπεσαν σοβάδες σε προαύλιο χώρο νηπιαγωγείου
Τηλεκπαίδευση: Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει τρία από τα τέσσερα ζητήματα
Αντιμετωπίζονται τρείς από τις τέσσερις ελλείψεις του υπουργείου Παιδείας στην τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού...
Τηλεκπαίδευση: Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει τρία από τα τέσσερα ζητήματα