Thumbnail
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου οδηγήθηκε βαριά τραυματισμένος 65χρονος Αμερικανός Τουρίστας μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Φαράγγι της Πατσού στο Αμάρι Ρεθύμνου - Φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται Αμερικανός Τουρίστας που τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από πτώση του στο Φαράγγι της Πατσού. 

Ο 65χρονος τουρίστας φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό και ενώ αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.   

Μία ομάδα δέκα τουριστών βρέθηκε για πεζοπορία στο φαράγγι, μεταξύ των οποίων και ο τραυματίας ο οποίος γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε απότομο, δύσβατο και βραχώδες σημείο. Οι συνοδοιπόροι του ενημέρωσαν τις αρχές οπότε και οργανώθηκε επιχείρηση για την ανάσυρσή του από κλιμάκιο της πυροσβεστικής Ρεθύμνου και άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ. Ο τραυματίας, γιατρός στο επάγγελμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από έναν της ομάδας που πραγματοποιούσαν την πεζοπορία, ο οποίος και εκείνος είναι ιατρός.

Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται 8χλμ από το ιστορικό Μοναστήρι του Αρκαδίου, αν και έχει πολλές παρεμβάσεις για τους πεζοπόρους και επισκέπτες του, παραμένει ένα αρκετά δύσκολο φαράγγι δεδομένων των σημείων που χαρακτηρίζονται στενά και δύσβατα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα