Εμβόλιο κορονοϊού: Στα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι ηλικίες 18-29
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τέλος Μάϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-44, έως τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29

Στο τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-44, έως τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29, επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντάς πως είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου, για όποιον έχει κάνει την πρώτη δόση.

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζουμε και τους 18-29. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε» υπογράμμισε.

Ο κ.Κικίλιας επισήμανε πως έχουμε ήδη προαγοράσει 30.000.000 εμβόλια και από αυτά, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 3.650.000 εμβολιασμοί. Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5.400.000 εμβολιασμοί, όπως συμπλήρωσε, και θα έχουν εμβολιαστεί 3.520.000 συμπολίτες μας με μία δόση και 1.940.000 συμπολίτες μας πλήρως, ποσοστό 18%.

«Καταλαβαίνετε, έχοντας τη δυνατότητα να κάνουμε τον Ιούνιο από 3,5 ως 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, πόσο πολύ αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος», επισήμανε.

Μέσα στο μήνα, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας απασχολεί πώς θα εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Τέτοιο πρόγραμμα δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή επιχειρησιακά είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Και πάλι πρωτοπορούμε εμείς και θα το κάνουμε πρώτοι.

Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει το μονοδοσικό εμβόλιο, που είναι ενδεχομένως πιο εύκολο στη χρήση. Πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις και να το υλοποιήσουμε».

Πελώνη: Τέλος του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τους 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση ‘Ελευθερία'».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αμερικανοί φοιτητές κατά του πολέμου στη Γάζα
Γάζα: Φοιτητές απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον πολέμου του Ισραήλ

Τις φωνές τους ενώνουν φοιτητές απ' όλο τον κόσμο ενάντια στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη...

Γάζα: Φοιτητές απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον πολέμου του Ισραήλ
Πάσχα
Καλό Πάσχα με Αντίσταση
Τις μέρες αυτές συνηθίζουμε να ευχόμαστε ό,τι δεν κάνουμε τον υπόλοιπο χρόνο: αγάπη και αλληλεγγύη, καλή Ανάσταση, ενώ τα «χριστιανικά μας ένστικτα»...
Καλό Πάσχα με Αντίσταση
Εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί : Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που «μετράει» για πρόσληψη ή διορισμό
Τι λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας
Εκπαιδευτικοί : Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που «μετράει» για πρόσληψη ή διορισμό