Κικίλιας: Εμβολιασμένοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά
Τι είπε για προβλήματα που προέκυψαν με τα self tests - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 ετών με όλα τα εμβόλια

Τον εμβολιασμό μαθητών τη νέα σχολική χρονιά, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως αναμένεται η έγκριση από τον ΕΜΑ για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών.

Μάλιστα, ανέφερε πως είναι ήδη σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self tests (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «Ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

Τέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 30-44

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο».

Υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του - όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου. Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Ποια είναι η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
απορριμματα
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Σοκαριστικό περιστατικό στο κέντρο της πόλης – Τραυματίστηκε στο πόδι ο 46χρονος, εκτός κινδύνου χάρη στην άμεση αντίδραση εργαζομένων καθαριότητας
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή