Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση
Βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη - Πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του

Με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων βρίσκεται αντιμέτωπος ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά τη σύλληψή του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Τους πλήρωσε 40.000 ευρώ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του.

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, παλιοί γνώριμοί του αφού δούλευαν ως ασφάλειά του. Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να πει το παραμικρό, οι δυο συγκατηγορούμενοί του έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους.

Οι επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής πλήρωσε για να γίνουν οι δυο επιθέσεις στο σπίτι του

Συγκεκριμένα, αναμένεται να κατηγορηθεί ότι ουσιαστικά έστησε τις δυο επιθέσεις που έγιναν στις 16 και 23 Απριλίου:

-Η πρώτη επίθεση που κατήγγειλε ο Μένιος Φουρθιώτης έγινε στις 16 Απριλίου, όταν,  όπως υποστήριξε, άγνωστος εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ. 

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους κάλυκες από το καλάσνικοφ, τους οποίους και «ταυτοποίησαν» με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν λίγες ώρες μετά στην επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου όταν μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ο συνεπιβάτης έβγαλε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει κάποιον από τους αστυνομικούς. Κατά τη βαλλιστική έρευνα πιστοποιήθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις πυροβολισμών χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

-Η δεύτερη καταγγελία Φουρθιώτη έγινε στις 23 Απριλίου και αφορούσε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και πάλι έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «κλείδωσαν» επικοινωνία και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη και με τα δυο άτομα ενώ εντόπισαν αποτυπώματα και DNA τους που βρέθηκαν στο σπίτι του παρουσιαστή.

Η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μόλις λίγες μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) είχε ενημερωθεί, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.

Πληροφορίες τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαίωσε καταθέτοντας στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου.

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα για επαναφορά της φύλαξής του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο