Μένιος Φουρθιώτης: Στη ΓΑΔΑ οι φερόμενοι εκτελεστές συμβολαίων του
Προαγωγές δύο ατόμων στη ΓΑΔΑ για συμμετοχή στους σχεδιασμούς Φουρθιώτη, μετά την καταγγελία Βαξεβάνη - Εξετάζονται για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή, τη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Εκάλη και συμμετοχή σε πιθανό σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Βαξεβάνη

Δύο άτομα ελληνικής καταγωγής έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς Φουρθιώτη για τους οποίους πρόσφατα υπήρξε δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Το πρώτο πρόσωπο εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια στις 2 και 30 το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, πρόκειται για γνωστό στην Ασφάλεια του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση της εφημερίδας με αρχικό επιθέτο Σ. Το δεύτερο άτομο εντοπίστηκε στις 8:30 το πρωί και προσήχθη στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για γνωστό άνθρωπο της νύχτας με αρχικό επιθέτου Π.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη.

Οι δυο τους εξετάζονται για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη το βράδυ της 16ης Απριλίου. Επίσης για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίας στην Εκάλη τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, αλλά και την πιθανή συμμετοχή τους σε σχεδιασμό δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου όπου επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημόσια. Δηλαδή ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.

Για τις πληροφορίες που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του Documento, ο Βαγγέλης Τριάντης ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Η αστυνομία έφτασε στα δύο πρόσωπα από αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε σε σάκο που πέταξαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους με την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη.

Προκύπτει ότι τα σημάδια στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη ταιριάζουν με αυτά στους κάλυκες που βρέθηκαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Το ένα από τα πρόσωπα που κρατούνται φαίνεται ότι ανήκει στην παλιά ομάδα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει εκμετάλλευση της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προειδοποιώντας για κίνδυνο...
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
εκπαιδευση
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για σοβαρά παιδαγωγικά και λειτουργικά προβλήματα – Ζητά αυτόνομη και κατάλληλη σχολική στέγη
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
βίντεο
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ανησυχία από τους ειδικούς για την αυξημένη έκθεση στη βία – Τα ευρήματα ερευνών και ο ρόλος των γονέων
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου
Από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Στόχος η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου