menios fourthiotis
Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, μετά από έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος βρισκόταν από χθες στα χέρια της Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

 Ο γνωστός παρουσιαστής θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς που συνελήφθησαν, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της επίθεσης με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.

Οι δύο ποινικοί συνδέονται με τους ταυτοποιημένους κάλυκες, τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκαν, ενώ υπήρχαν και επαφές με τον παρουσιαστή την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.

Οι κατηγορίες

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Η καταγγελία Βαξεβάνη και η συμπλοκή με αστυνομικούς

Οι εξελίξεις έρχονται στο πλαίσιο έρευνας με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι του στα Μελίσσια, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ταιριάζουν με εκείνους που εντοπίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Επιπλέον, οι αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο προσαχθέντες, μέσω ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής. Πρόκειται για άτομο, όπως προκύπτει από πληροφορίες, το οποίο στο παρελθόν φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας και συγκεκριμένα σε ομάδα εκβιαστών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο