συνταξιούχοι
Επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων σχετικά με προσλήψεις προσωπικού για τη διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, σχετικά με προσλήψεις προσωπικού για τη διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων, στέλνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων ζητάει για ακόμα μια φορά την επαναπρόσληψη των νέων επιστημόνων που είχαν εργαστεί παλαιότερα στην απονομή συντάξεων μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο εργασίας για την διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων προσέλαβε πρόσφατα 100 συνταξιούχους, πρώην υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να «σώσουν» την κατάσταση. Όπως τονίζει από την μεριά του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων, οι 450.000 εκκρεμότητες που χρήζουν άμεσης εξέτασης χρειάζονται την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων κρίνει ότι μια συνάντησή ή τηλεδιάσκεψη, ενδεχομένως και με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας, του αρμόδιου Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και του Project Manager, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων (Ανώτατης Εκπαίδευσης), που συνιστά τη μοναδική και αντιπροσωπευτική πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εκπροσώπησης των νέων πτυχιούχων της χώρας, θα συνέβαλλε σημαντικά στην αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Διοικητή και Υποδιοικητή,

Πληροφορούμαστε από τον τύπο ότι στις άμεσες αποφάσεις σας είναι και η πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ. Προς τούτο μάλιστα αποφασίσατε σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών, με στόχο να «τρέξουν» τις ως άνω διαδικασίες. Στη σχετική δε εισήγηση προς το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ γίνεται αναφορά σε περίπου 450.000 εκκρεμότητες που χρήζουν άμεσης εξέτασης, αλλά και σε ελλείψεις όσον αφορά το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στις γενικές διευθύνσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής σύνταξης.

Βάσει της ως άνω απόφασης, θα υποβληθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ ώστε να χορηγήσει βεβαίωση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στον e-ΕΦΚΑ. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, διοικητικού – οικονομικού με στόχο να συνδράμουν στο έργο της απονομής περίπου 450.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκαθάρισή τους.

Ωστόσο, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν απασχολείτο στον ΕΦΚΑ και ειδικότερα στην απονομή συντάξεων, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες, έμπειρο -πλέον- επιστημονικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, η σημαντική συμβολή του οποίου πιστοποιείται και από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιακών σας παραγόντων.

Κύριε Διοικητή και Υποδιοικητή,

Γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απαιτείται διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού, ζητάμε να μην περάσει αναξιοποίητη η προηγούμενη εμπειρία κάθε υποψηφίου προς πρόσληψη, πολλώ δε μάλλον των εκατοντάδων επιστημόνων του ως άνω ειδικού προγράμματος,  ενώ και ο αριθμός των 100 προσλήψεων που αποφασίστηκαν καθιστά, εκ των πραγμάτων, ανέφικτη την άμεση διεκπεραίωση όλων των συνταξιοδοτικών αιτημάτων που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας και τους πρώην εργαζόμενους μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, πληροφορώντας σας ότι κατά το παρελθόν, πολλοί φορείς έχουν προβεί στη διενέργεια ανάλογων προκηρύξεων προβλέποντας ειδική μοριοδότηση με  τη συναφή προϋπηρεσία.

Τέλος, κρίνουμε ότι μια συνάντησή σας ή τηλεδιάσκεψη,  ενδεχομένως και με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας, του αρμόδιου Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και του Project Manager, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων (Ανώτατης Εκπαίδευσης), που συνιστά τη μοναδική και αντιπροσωπευτική πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εκπροσώπησης των νέων πτυχιούχων της χώρας, θα συνέβαλλε σημαντικά στην αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού σας.

Με εκτίμηση,

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας