Συντάξεις Μαρτίου: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Μαρτίου - Αναλυτικά όλο το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων μέσω του e-ΕΦΚΑ. 

Οι πληρωμές των συντάξεων αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη, και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων: 

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Κύριες και Επικουρικές συντάξεις

  • Στις  23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα  Tρίτη  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις  24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  •  Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Εκκρεμείς συντάξεις - Απαγορεύτηκαν οι μετατάξεις στον e-ΕΦΚΑ

Καμία μετάταξη ή απόσπαση υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ δεν θα γίνεται δεκτή μέχρι να αντιμετωπιστεί το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. 

Η απόφαση δημοσιεύθηκε χθες από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αναφέρει συγκεκριμένα:

«Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών διευκρινίζεται ότι, σε συνέχεια ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο 

Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων.

Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα