Αναδρομικά συντάξεων: Τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες
Ξεκινά από τον Φεβρουάριο νέο τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες συνταξιούχων - Ποιους αφορά;

Ξεκινά από τον επόμενο μήνα νέο τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες δικαιούχων αναδρομικών συντάξεων. Η έναρξη αναμένεται για τις 10 Φεβρουαρίου και αφορά τους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη υπηρεσίας καθώς και οι συνταξιούχοι που εργάζονται.

Τέλος υπολογίζεται ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ για τα «κομμένα» δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Το χρονοδιάγραμμα για τους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής  των μειώσεων  της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016 στους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που υπέβαλαν  ηλεκτρονικά  τη σχετική υπεύθυνη δήλωση/αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 θα καταβληθούν τα ποσά  στους δικαιούχους που έχουν υποβάλει οριστικά την αίτηση με  όλα τα ζητούμενα πιστοποιητικά και έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η επεξεργασία του αιτήματος.
  • Στις 10 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά  τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική  και ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.
  • Τέλος, στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη. Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι θα κληθούν εντός του Φεβρουαρίου να υποβάλλουν επιπλέον στοιχεία της διαθήκης, ώστε να είναι εφικτή η επεξεργασία του αιτήματος

Αυξήσεις στις συντάξεις - Νόμος Βρούτση

Οι πληρωμές των αυξήσεων στις συντάξεις, που αυξήθηκαν λόγω του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση και αφορά όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης αναμένεται να καταβληθούν στις παρακάτω κατηγορίες συνταξιούχων:

  • Σε νέους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά.
  • Σε παλαιούς συνταξιούχους, που ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλει αίτηση πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου 2016.
  • Σε όλους τους δικαιούχους, παλαιούς και νέους συνταξιούχους, που θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 17 μηνών για τους νέους και 18 μηνών για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά αναμένεται να είναι συνολικά 17-18 μηνών αφού οι οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τις αυξήσεις τους τον Φεβρουάριο και οι παλαιοί τον Μάρτιο.

Αύξηση 75% σε εργαζόμενους συνταξιούχους

Σημαντική αύξηση και αναδρομικά θα δούνε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και οι οι κατηγορίες των συνταξιούχων που εργάζονται. Συγκεκριμένα η κατηγορία αυτή αναμένεται να λάβει αύξηση 75% στη μηνιαία σύνταξή καθώς και αναδρομικά ενός ολόκληρου έτους.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στον νέο ασφαλιστικό νόμο καθώς μειώνεται κατά 30% το «πέναλτι» των αναδρομικών από τη σύνταξη Μαρτίου 2020.

Κερδισμένοι από το νέο μέτρο αναμένεται να είναι περίπου 25.000-30.000 συνταξιούχοι οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 13 Μαΐου 2016 ή συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ίδια ημερομηνία και συνεχίζουν εργαζόμενοι. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα