Lockdown - Μητροπολίτης Πατρών σε Μητσοτάκη: Ανοίξτε τις εκκλησίες
Lockdown: Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μιλά για το βαρύ κλίμα που επικρατεί ένεκα της νόσου του κορονοϊού και του lockdown, μνημονεύει «την οδύνη των κλειστών Εκκλησιών το Πάσχα» και επισημαίνει ότι ο «Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων».

Στη συνέχεια, δηλώνει ότι μεταφέρει το αίτημα του λαού του, το οποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι ναοί με συμμετοχή πιστών.

Παρόμοια επιστολή έχει αποσταλεί από τον Μητροπολίτη Πατρών και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου επισημαίνει την ανάγκη εορτασμού των αγίων ημερών των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή πιστών στους Ιερούς Ναούς.

Πάντως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τάχθηκε κατά του ανοίγματος των χώρων λατρείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Έρευνες παγώνουν λόγω κινδύνου νέας έκρηξης – Προπάνιο συσσωρεύτηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κάτω από το έδαφος
Βιολάντα: Σταματούν οι έρευνες υπό τον φόβο νέας έκρηξη – Το προπάνιο εισχώρησε 25 μέτρα κάτω από το έδαφος
Βιολάντα: Έρευνες παγώνουν λόγω κινδύνου νέας έκρηξης – Προπάνιο συσσωρεύτηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κάτω από το έδαφος