Κορονοϊός: Έγγραφο-ντοκουμέντο για τις επικίνδυνες πρακτικές στα νοσοκομεία
Επιστρατεύουν τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων για να συμμετάσχουν στη νοσηλεία των ασθενών με Covid-19, με σαφή κίνδυνο διασποράς του ιού

Ενα έγγραφο-ντοκουμέντο που όχι μόνο «γκρεμίζει» το αφήγημα περί θωράκισης του ΕΣΥ αλλά δημιουργεί και πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον κίνδυνο διασποράς του Covid-19 εντός των νοσοκομείων αναφοράς φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 41005/18-11-2020 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στη Β. Ελλάδα, που ουσιαστικά επιστρατεύει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων για να συμμετάσχουν στη νοσηλεία των ασθενών με Covid-19.

Οι γιατροί, που ουσιαστικά μπαίνουν σε ένα καθεστώς υπερεργασίας, θα είναι υποχρεωμένοι, εάν δεν έχει ενεργή εφημερία η κλινική τους, να εργαστούν στην πρωινή βάρδια των κλινικών Covid-19, ενώ οι κλινικές που εφημερεύουν θα προσφέρουν παράλληλα τις υπηρεσίες τους στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα υπό την καθοδήγηση των παθολόγων του ΕΣΥ που θα εφημερεύουν.

Η συγκεκριμένη οδηγία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υιοθετηθεί από πολλά νοσοκομεία αναφοράς μετά από εντολή του υπουργείου προς τους διοικητές, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο για καταστροφική απόφαση, η οποία όχι μόνο εκθέτει σε κίνδυνο τους υγειονομικούς που θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται υπερωριακά σε τραγικές συνθήκες, αλλά κυρίως θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις άλλες κλινικές του νοσοκομείου με σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα.

Η άστοχη αυτή «περιήγηση» γιατρών άσχετων ειδικοτήτων το μόνο που θα κάνει είναι να διασπείρει τον ιό σε όλες τις κλινικές. Ειδικότερα τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι συζητούν πως η νοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού είναι πλέον ανάμεσα στις βασικές αιτίες αύξησης των κρουσμάτων!
 

Η συγκεκριμένη απόφαση, που, σημειωτέον, δεν φέρει την απαραίτητη υπογραφή της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου, δεν μετατρέπει μόνο το νοσοκομείο σε μονοθεματικό αλλά υιοθετεί και μια εντελώς αντιεπιστημονική πρακτική που αναγκάζει γιατρούς εντελώς διαφορετικών ειδικοτήτων να δώσουν άνιση «μάχη» με τον κορονοϊό. Bάσει ποιας εξειδίκευσης θα αποφασίσει για θεραπευτικές παρεμβάσεις στις σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού ο χειρουργός, ο ορθοπεδικός, ο οφθαλμίατρος, ο πλαστικός, ο γυναικολόγος ή ο ουρολόγος;

Πέρα από τον σοβαρό κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού σε όλες τις κλινικές και τα χειρουργεία του νοσοκομείου, το έγγραφο αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η «θωράκιση του ΕΣΥ» με τις «χιλιάδες προσλήψεις» και τις «εκατοντάδες ΜΕΘ» που «διαφημίζει» ο κύριος Κικίλιας όχι μόνο δεν έγινε εγκαίρως, αλλά απέχει παρασάγγας από την αλήθεια. Το μόνο που κάνει το υπουργείο είναι να μετακινεί γιατρούς και νοσηλευτές, σχετικούς και άσχετους, εδώ κι εκεί, σπασμωδικά, χωρίς κανένα πλάνο, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά εκ των ενόντων, επιδεικνύοντας εγκληματική αδιαφορία για τις συνέπειες της κίνησης αυτής ιδίως σε ευπαθείς ομάδες, όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και άλλοι χρόνιοι ασθενείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;