Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/grcmscr/status/1322965130116763657 at this time, please check again later.
ματ
Άγρια βία δέχτηκαν διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Γαλάτσι από τα ΜΑΤ - Η αστυνομία τραυμάτισε διαδηλωτές οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες και με εικόνες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, τα ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Γαλάτσι μετά την απαγόρευση χθες το βράδυ της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Μέλη του νεοναζιστικού κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα», πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγήλει και έφτασαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου γύρω στις 17:30, όπου όμως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα σε 10 προσαγωγές.

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Οι αντιεξουσιαστές που δε μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι. Εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν ανελέητα τους συγκεντρωμένους ανάμεσα σε καφετέριες και κόσμο τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών ενώ προσήγαγαν 14 άτομα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν 4 άτομα με "ανοιγμένα" κεφάλια από την αντιφασιστική συγκέντρωση ενώ το εξωφρενικό είναι πως σύμφωνα με μαρτυρίες αλληλέγγυων ακόμα και μέσα στο χειρουργικό περιμένουν ασφαλίτες για να τους συλλάβουν. 

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Όπως τονίζεται στις ίδιες καταγγελίες στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν και απλοί πολίτες με παιδιά.

Καταγγελία για ξυλοδαρμού 5χρονου παιδού

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο παραπάνω βίντεο, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

 

 

https://twitter.com/grcmscr/status/1322965130116763657

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα