Κορονοϊός-Λινού: 1.600 κρούσματα την ημέρα αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα
Κρίσιμες οι επόμενες οχτώ ημέρες - Αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα, τα κρούσματα κορονοϊού θα διπλασιαστούν εκτιμά η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού

Τις ανησυχίες της εξέφρασε μιλώντας στο OPEN η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, ξεκαθαρίζοντας πως οι επόμενες μέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού. Διαφορετικά, όπως είπε, αναμένεται ο διπλασιασμός των κρουσμάτων. 

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, και στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, περίπου 1600. Θα έχουμε δραματική αύξηση» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού».

Προσέθεσε επίσης πως «για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα».
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Ποια θα είναι η κρίσιμη ημέρα
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια