Γ. Κουμουτσάκος
Η εικόνα του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Κουμουτσάκου να λαμβάνει τη θεία μετάληψη, θα ήταν απλά φαιδρή αν δεν αφορούσε σε υπουργό μιας κυβέρνησης που παίρνει επώδυνα για την οικονομία μέτρα, στο όνομα της προστασίας από τον κορωνοιό.

Νυχτερινά μαγαζιά κλείνουν στις 10, αφήνοντας στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους. Μέτρα προστασίας σε καφέ εστιατόρια κ.λ.π. ρίχνουν τον τζίρο επιχειρήσεων που φυτοζωούν. Στον τουρισμό οι μισές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν καθόλου καθώς οι συνθήκες ανοίγματος και η μειωμένη (λογω περιορισμών) πελατεία τους οδήγησε σε αδιέξοδο. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία εξακολουθεί και επιτρέπεται η θεία κοινωνία. Κλείνουν μαγαζιά για να μην πλησιάζουν στο μισό μέτρο οι άνθρωποι μεταξύ τους, δημιουργούνται εξ΄ αυτού  στρατιές ανέργων. Δεν επιτρέπεται να πλησιάζουν οι μαθητές στο σχολείο μεταξύ τους στο διάλειμμα, επιτρέπεται όμως να κοινωνήσουν από το ίδιο κουτάλι!!

Το απαράδεκτο του πράγματος είναι ότι κανένα οικονομικό κόστος δεν έχει η απαγόρευση της θείας κοινωνίας, αυτή την περίοδο, άλλωστε στις άλλες χώρες έχει γίνει. Πρόκειται για στεγνή πελατειακή λογική, καθώς οι συντριπτική πλειοψηφία του εκκλησιάσματος είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Σε αυτούς πρέπει να συνυπολογίσουμε σημαντικό μέρος των ιερέων, που ως σκοταδιστές του μεσαίωνα διακηρύττουν ότι δε μεταδίδεται ο ιός με τη θεία κοινωνία. Πρόκειται συνήθως για τους ίδιους, που βγάζουν κάθε Κυριακή κηρύγματα μίσους για μετανάστες και άλλους κατατρεγμένους. Είναι αυτή η συμπαθής ομάδα ανιδιοτελών φιλεύσπλαχνων ανθρώπων, που όλοι έχουμε γνωρίσει, οι οποίοι αν δεν πάρουν το «υποχρεωτικό φιλοδώρημα» που περιμένουν, στο γάμο ή τη βάφτιση, παίρνουν αυτή τη συμπαθή χριστιανική γκριμάτσα. (Η κρίση δεν αφορά φυσικά όλους τους ιερείς, καθώς υπάρχουν και αρκετοί πραγματικά φιλεύσπλαχνοι, όπως και κάποιοι που βοηθούν γνήσια και ανιδιοτελώς τον πλησίον). Από το σύνολο των παραπάνω πιστών και ιερέων, προκύπτει ένας όχι αμελητέος αριθμός ψηφοφόρων, που δε θέλει η κυβέρνηση να δυσαρεστήσει.

Είναι αδιανόητο να αφήνεται ανεξέλεγκτα η διασπορά του ιού από ένα συνοθύλευμα γραφικών τύπων οι οποίοι εννοούν αυτή την περίοδο να μεταλαμβάνουν. Και εν πάση περιπτώσει, δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά τους με τους ιθαγενείς, που χορεύουν το χορό της βροχής, ελπίζοντας ότι μετά θα βρέξει. Όπως οι ιθαγενείς πιστεύουν ότι θα εισακουστούν από κάποια ανώτερη δύναμη και θα φέρει τη βροχή, έτσι και οι δικοί μας πιστεύουν ότι κάποια ανώτερη δύναμη θα εμποδίσει τον ιό να μεταφερθεί από τον έναν στον άλλο, αν υπάρχει φορέας. Η μόνη διαφορά των ιθαγενών με το σημερινό συνοθύλευμα των αντιπαθητικών ηλίθιων, είναι ότι οι ιθαγενείς είναι απλά ηλίθιοι, όχι όμως αντιπαθητικοί! Επίσης η συνήθεια αυτή των ιθαγενών δε βάζει σε κανένα κίνδυνο τους διπλανούς τους. Αντίθετα οι σημερινοί ιθαγενείς βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των γύρω τους.

Η πελατειακή λογική της κυβέρνησης που τα αφήνει όλα αυτά, είναι απλά κατάπτυστη. Η κυβέρνηση αφήνει ανοχύρωτα σχολεία με μόνο μέτρο τη μάσκα. Αφήνει τα Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς καμμία σοβαρή επιπλέον δαπάνη. Όλα αυτά γίνονται εν πολλοίς εδώ και χρόνια και είναι πολύ μεγάλη κουβέντα γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος και τους ψηφίζει κιόλας. Εδώ όμως μιλάμε για μεσαιωνικές  αντιλήψεις που θεωρούν ότι απέναντι τους έχουν υπήκοούς του Σκοταδιστάν!

Τάσος Σκάβδης

Φυσικός ΓΕΛ Καρλοβασίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυτικη φωτοβολιδα
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε
Άγιος Νικόλαος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Είχε ακρωτηριαστεί από φωτοβολίδα ο Μανώλης
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε