Ρουβίκωνας
«Η σκευωρία θα πέσει οριστικά στο δικαστήριο, αν και εφόσον γίνει αυτό και δεν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο» σημειώνει η αναρχική συλλογικότητα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε δολοφονία ναρκέμπορου στην πλατεία Εξαρχείων, τον Ιούνιο του 2016.

Οι κατηγορούμενοι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι καταθέσεις των μαρτύρων δεν στάθηκαν αξιόπιστες. Πέραν των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσαν οι μάρτυρες, αξίζει να σημειωθεί ότι προέρχονται από το στενό περιβάλλον του ναρκέμπορου Χαμπίμπι που δολοφονήθηκε, ενώ η ομάδα στο παρελθόν με δημόσιες τοποθετήσεις της και παρεμβάσεις της έχει καταφερθεί κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή.

Όπως τονίζει η ομάδα, η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» οριστικά, ωστόσο η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου αποτελεί μια πρώτη δικαίωση.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Μια πρώτη νίκη για τον Ρουβίκωνα και τα δύο μέλη του Νικόλα Ματαράγκα και Γιώργου Καλαιτζίδη κερδήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μετά την εξέταση κατηγορούμενων και μαρτύρων οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι με μόνο περιοριστικό όρο να εμφανίζονται 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάληξη έπαιξε τόσο το γελοίο κατηγορητήριο και το πόσο κακοστημένη ήταν αυτή η σκευωρία όσο και η αλληλεγγύη που έδειξε ένα μεγάλο μέρος του ανταγωνιστικού κινήματος αλλά και κόσμος της βάσης με αντίληψη και πολιτική συνείδηση. Περίπου 150 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυναν ο Ρουβίκωνας, η Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας, η Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña, η αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα, η Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη, η Αναρχική ομάδα Bellini,  το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο και η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά.

Μπορεί να είναι ελεύθερα τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα, τίποτα όμως δεν τέλειωσε. Η δίωξη παραμένει σε ισχύ και εάν δεν μπει στο αρχείο κάποια στιγμή θα γίνει η δίκη. Όλοι/ες αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη σκευωρία δεν εξυπηρετεί μόνο την πάγια προσπάθεια του κράτους να εξοντώσει αγωνιστές αλλά εντάσσεται και στην κυβερνητική ρητορική που έχει υποσχεθεί στα ακροδεξιά κοινά την εξουδετέρωση των οργανωμένων δυνάμεων του αγώνα, του αναρχικού κινήματος και ειδικά του Ρουβίκωνα. Δηλωμένος στόχος του κράτους είναι η επέκταση του αντιτρομοκρατικού νόμου σε πολιτικές οργανώσεις και ο Ρουβίκωνας είναι πρώτος στην λίστα. Η διώξεις για την εκτέλεση του ναρκέμπορου στα Εξάρχεια είναι το αναγκαίο όχημα για αυτούς τους σχεδιασμούς. Για αυτό και ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Το διακύβευμα πλέον είναι να επιτύχουμε η υπόθεση αυτή να μπει οριστικά στο αρχείο, και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί ως την τελική του επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα κερδήθηκε μια νίκη. Και κάθε νίκη, στις συνθήκες που ζούμε, έχει ιδιαίτερη αξία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα