Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αναρχικών στο κατάστημα που βρέθηκε το γατάκι μέσα σε γυψοσανίδα (Video)
Παρέμβαση στο κατάστημα όπου ένα γατάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα μέσα στη γυψοσανίδα του ρολού, πραγματοποίησαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το thestival.gr, «δεν είναι η πρώτη φορά -και, δυστυχώς, είμαστε σίγουροι ότι δε θα είναι η τελευταία- που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον απόλυτο σαδισμό που επιδεικνύουν κάποιοι/ες απέναντι στα υπόλοιπα έμβια είδη αυτού του πλανήτη. Συχνά-πυκνά ακούμε ή βλέπουμε καθίκια να βάζουν φόλες, για να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα, να πετούν κουτάβια ή γατάκια στους κάδους, προκειμένου αυτά να πολτοποιηθούν, όταν πέσουν μέσα στα οχήματα συλλογής απορριμμάτων, αλλά και αδιανόητες υποθέσεις κακοποιήσεων που κάνουν την τρίχα μας να σηκώνεται», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

«Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος αποφάσισε ότι επειδή δε γούσταρε ένα γατάκι το οποίο κυκλοφορούσε στη γειτονιά, η λύση είναι να το σκοτώσει και το προσπάθησε εγκλωβίζοντας το ζώο μέσα στη γυψοσανίδα του καταστήματος και αφήνοντας το εκεί να αργοπεθαίνει επί μέρες. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω τύπος είχε θεαθεί πολλές φορές να κυνηγά το ζώο με σκουπόξυλο. Αφού δεν κατάφερε να το διώξει έτσι και βλέποντας ότι το γατάκι είχε μπει από μία τρύπα πίσω από την γυψοσανίδα του καταστήματος του, πήρε τον αφρό πολυουρεθάνης (μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη μόνωση και έχει τη ιδιότητα να στερεοποιείται εξαιρετικά γρήγορα) και το περιέλουσε, ακινητοποιώντας το. Στη συνέχεια έφραξε την τρύπα από την οποία εκείνο μπήκε, αφήνοντας το ζώο να ουρλιάζει απολύτως ανήμπορο και ανίκανο να κουνηθεί μέσα στον τοίχο επί 4 ολόκληρες ημέρες. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών γείτονες προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν μαζί του, για να απεγκλωβιστεί το ζώο, αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι “έλειπε στη Χαλκιδική”. Την Παρασκευή 22/5, ομάδα της πυροσβεστικής με τη βοήθεια κτηνιάτρου, ο οποίος αναγκάστηκε να ναρκώσει το ζώο, καθώς ο χημικός αφρός είχε κολλήσει στη γούνα του, έκοψαν τη γυψοσανίδα και διέσωσαν το ζώο. Για να ξεκολλήσει η ουσία από πάνω του, ο γιατρός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μαχαίρια και διαλυτικά υγρά. Εντελώς τυχαία ο ιδιοκτήτης “που απουσίαζε εκτός πόλης” τσακίστηκε και πήγε στο μαγαζί του λίγα μόλις λεπτά, αφότου οι πυροσβέστες άρχισαν να κόβουν τη γυψοσανίδα! Τις επόμενες μέρες, αντί να λουφάξει, ο ίδιος απειλούσε φιλόζωους κατοίκους της γειτονιάς και φιλοζωικές ιστοσελίδες που ανέδειξαν το ζήτημα.

Την Τρίτη 27/5 αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στον εν λόγω τύπο, για να του εξηγήσουμε ότι το ποια ζωή μετράει και ποια όχι δε θα το αποφασίσει αυτός και τα όμοια με αυτόν καθίκια.

Η ανθρώπινη αλαζονεία απέναντι σε όλα τα άλλα είδη ζωής είναι δεδομένη. Δεν ελπίζουμε ότι όσο υπάρχουν ο καπιταλισμός και το σύστημα “αξιών” που αυτός γεννά και ενσταλάζει στην κοινωνική βάση (“αξίες” που θέλουν τη φύση και τα ζώα να αποτελούν απλά πρώτη ύλη για την παραγωγική διαδικασία, για τα κέρδη των αφεντικών μας δηλαδή, μια πρώτη ύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο και όπως θέλει το ανθρώπινο είδος) θα εξαφανιστούν αυτές οι αντιλήψεις.

Ξέρουμε, όμως, ότι τέτοια κατακάθια δε θα σταματήσουν να φέρονται σαδιστικά στα ζώα, δε θα σταματήσουν να θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν μια ζωή, γιατί “τους ενοχλεί”, παρά μόνο αν φοβηθούν, αν ξέρουν ότι το βλέμμα μας είναι πάνω τους και αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν περνάνε “στα ψιλά”. Κι αυτό ακριβώς πήγαμε να του δηλώσουμε: Καθίκι σε βλέπουμε. Την επόμενη φορά που θα αγγίξεις ζώο, θα λάβεις και την ανάλογη απάντηση», προσθέτει στην ανακοίνωση της Ελευθεριακή Πρωτοβουλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα