fotia xenodoxeio
Ακροδεξιοί πρωταγωνίστησαν τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη δημιουργία σκηνικού έντασης στα social media τις προηγούμενες ημέρες

Φωτιά σε ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενούνταν οικογένειες προσφύγων στην Έδεσσα έβαλαν άγνωστοι τη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση ακροδεξιών που διαμαρτύρονταν στην επικείμενη εγκατάσταση προσφύγων στη περιοχή.

Ήδη από τις 3 Μαΐου διακινήθηκε η πληροφορία ότι περίπου 50 πρόσφυγες, ως επί το πλείστον γυναίκες και παιδιά, θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο στη περιοχή. 

Σύμφωνα με το Omniatv, το απόγευμα της Δευτέρας, στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας, ακροδεξιοί κάτοικοι της περιοχής υποστηριζόμενοι από ομοϊδεάτες τους που έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαϊδα, έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο. Με τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο απλά να παρακολουθούν, τα πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες αποχώρησαν με κατεύθυνση την Άρνισσα Πέλλας και το ξενοδοχείο «Αγνάντι».

Μετά από πλήθος ψευδών δημοσιευμάτων σε κοινωνικά δίκτυα και τοπικές ιστοσελίδες για «Πακιστανούς», «Εποικισμό» και «Λαθρομετανάστες που φέρνουν τον κορονοϊό», καθώς και εμπρηστικές δημοσιεύσεις του δημάρχου Πέλλας ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Αγνάντι» εμποδίζοντας για άλλη μια φορά την εγκατάσταση των προσφύγων οι οποίοι είχαν ήδη περάσει 2 νύχτες στα πούλμαν.  

Στη συνέχεια κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια ενώ έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω από το χώρο του ξενοδοχείου στα οποία επίσης έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε καμία άλλη ενέργεια εκτός από την προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Omniatv που επικαλείται κατοίκους της περιοχής, στα επεισόδια συμμετείχαν γνωστοί ακροδεξιοί της περιοχής.

fotia xenodoxeio 2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα