Πάνω από 5.000 υπογραφές για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από την «Καμία Ανοχή»
«To "Μένουμε Σπίτι" δε σημαίνει για όλες μας ασφάλεια», σημειώνει η φεμινιστική συλλογικότητα, κοινοποιώντας τις υπογραφές και το πλαίσιο αιτημάτων της στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Περισσότερες από 5.000 ηλεκτρονικές υπογραφές συγκέντρωσε και απέστειλε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή», τονίζοντας ότι το «Μένουμε Σπίτι» δε σημαίνει ασφάλεια για τις γυναίκες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η φεμινιστική συλλογικότητα ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση επίταξη ξενώνων για τη στέγαση των επιζωσών, να μην ανασταλεί η εκδίκαση καμίας υπόθεσης έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας, να λειτουργήσει η γραμμή SOS 15900 και με chat κ.ά.

Εδώ η φόρμα συλλογής υπογραφών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή»:

5000+ υπογραφές και συνεχίζουμε

To «Μένουμε Σπίτι» δε σημαίνει για όλες μας ασφάλεια

Άμεση δράση για την έμφυλη ή/και ενδοοικογενειακή βία

Η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, ξεκίνησε πριν κάποιες ημέρες καμπάνια συλλογής υπογραφών, διεκδικώντας άμεσα τη λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιζωσών έμφυλης βίας, που εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού βρίσκονται σε απειλή.

Σήμερα, 15 Απριλίου 2020, έχοντας ήδη συγκεντρώσει 5000 υπογραφές τις αποστέλλουμε στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ζητώντας την υλοποίηση των αιτημάτων.

Γνωρίζουμε ότι το κράτος, ύστερα από την πίεση του φεμινιστικού κινήματος, δρομολόγησε ορισμένες κινήσεις, οι οποίες όμως δεν αρκούν και δεν εφαρμόζονται πάντα. Έχουμε υπόψη μας καταγγελίες κακοποιημένων θηλυκοτήτων, που οι αστυνομικοί έδειξαν απροθυμία τόσο να τις δεχτούν όσο και να κάνουν αυτά που ορίζονται από τη νομοθεσία, καθώς και περιπτώσεις που η γραμμή SOS 15900, δεν ανταποκρίθηκε στα επείγοντα αιτήματα γυναικών που κινδύνευαν και χρειάζονταν καταφύγιο. Παράλληλα, δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόνοια για προσφύγισσες και μετανάστριες, που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού αυτής της χώρας.

Γι’ αυτό τον λόγο, υπενθυμίζουμε τις διεκδικήσεις μας, παρακολουθώντας καθημερινά το ρυθμό υλοποίησης των δεσμεύσεων του κράτους:

• Άμεση επίταξη ξενώνων για τη στέγαση των επιζωσών (και των παιδιών τους, αν έχουν), αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

• Να μην ανασταλεί η εκδίκαση καμίας υπόθεσης έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας. Για πολλές γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα, ακόμα και τα περιοριστικά μέτρα αποτελούν σημαντικό εχέγγυο για την ασφάλειά τους.
• Να λειτουργήσει η γραμμή SOS 15900 και με chat. Για πολλές επιζώσες είναι αδύνατο να τηλεφωνήσουν, λόγω του 24ωρου εγκλεισμού τους με τον κακοποιητή τους.
• Να υπάρξει πρόβλεψη για ενημερωτικό υλικό και λειτουργία του 15900 σε πολλές γλώσσες, ώστε να είναι προσβάσιμο σε προσφύγισσες και μετανάστριες.
• Συνέχιση και να ενίσχυση παροχής νομικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης, από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
• Οικονομική ενίσχυση επιζωσών, ώστε να σταματήσει η οικονομική εξάρτηση από τον κακοποιητή τους και να μπορούν να φύγουν.

Ζητάμε την ενεργοποίηση και την αλληλεγγύη της κοινότητας. Μην τραβάτε την κουρτίνα στην έμφυλη βία. Στηρίξτε γυναίκες, θηλυκότητες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ανάπηρες/α και παιδιά.

Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών εδώ https://bit.ly/3aCPXKs

Καμία Ανοχή!

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης