xylodarmos amea
΄Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού ΑμεΑ από αστυνομικούς στον Πύργο

Τον άγριο ξυλοδαρμό 22χρονου ΑμεΑ, μαθητή του ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καταγγέλλει η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ “ΗΛΙΣ” Νομού Ηλείας.

Όπως αναφέρει η ίδια, ο νεαρός αποτελεί μέλος του νομαρχιακού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας εναντίον μαθητή ΕΕΕΕΚ Πύργου και μέλους του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ νομού Ηλείας.

Με μεγάλη θλίψη σήμερα ενημερώθηκα για ένα απίστευτο γεγονός βίας απέναντι στον αγαπημένο μας Γ.Μ από το Λευκοχώρι Ηλείας 22 ετών ο οποίος φοιτά στο ΕΕΕΕΚ Πύργου και είναι μέλος του νομαρχιακού μας συλλόγου από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας.

Συγκεκριμένα ο Γ.Μ το βραδάκι της Πέμπτης 9 Απριλίου 2020 βγήκε μια μικρή βόλτα σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι του που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Πηγε να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει λίγο ενώ η μητέρα του τον επέβλεπε.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας τον είδαν να περπατά του φώναξαν Αστυνομία! Ακίνητος! Ο Γ.Μ άτομο με νοητική υστέρηση δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την διαταγή και φοβούμενος προσπάθησε να φύγει. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον κυνηγούν στο κέντρο του χωριού και τον έπιασαν του πέρασαν χειροπέδες τον έσυραν και του φέρθηκαν βίαια.

Θέλω να σας επισημάνω ότι ο Γ.Μ είναι άτομο με πολύ εμφανή δείγματα ότι έχει νοητική υστέρηση. Προκειται για ένα πολύ χαρούμενο ευαίσθητο και σεβαστικό αγόρι που σε κερδίζει αμέσως με την αθωότητα του και την μεγάλη του αγάπη για την εκκλησία καθώς όλη μέρα ψέλνει διάφορους ψαλμούς που γνωρίζει.

Προέρχεται από μια οικογένεια πολύ πολύ φτωχή να φανταστείτε ότι στο σπίτι τους δεν υπάρχει εξωφύλλο στο παράθυρο αλλά το έχουν καλύψει με νάυλον κ.α πολλά που δεν θέλω να επεκταθώ.

Μόλις η μητέρα άκουσε τις φωνές βγήκε έντρομη και φώναξε στους αστυνομικούς να αφήσουν το παιδί που τον έσερναν και τον χτυπούσαν.

Όλο το χωριό βλέποντας το γεγονός γιουχαρισαν την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Ο Γ.Μ τελικά αφέθηκε ελεύθερος όμως δυστυχώς τα τραύματα από την βίαια αυτή συμπεριφορά είναι πολλαπλά.Οι γονείς τον πήγαν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Το παιδί είναι πολύ πολύ τρομαγμένο και έκλαιγε για τις πληγές που του προξένησαν και για τα ρουχαλάκια που του έσκισαν που πληροφοριακά σας αναφέρω δεν έχει άλλα να φορέσει!!!!

Ο Γ.Μ βρίσκεται σπίτι του πολύ πολύ αναστατωμένος και με πολύ πόνο κλαίει και δείχνει τις πληγές του!!!

Ενημερώθηκα για το γεγονός και αμέσως επισκέφτηκα τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας κ.Μάνδαλο ο οποίος μου είπε ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό!!!!!!!! Προσπάθησε να υποβιβάσει την μεγάλη σημασία της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών συναδέλφων του.

Η οικογένεια βρίσκεται σε πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση ψυχολογική και Οικονομική.Πηγε στο αστυνομικό τμήμα Γαστούνης να καταθέσει μήνυση όμως δυστυχώς δεν τους επέτρεψαν να την υποβάλουν.Επισης πήγαν στην αρμόδια εισαγγελία Αμαλιάδας ούτε εκεί δέχτηκαν να τους ακούσουν.

Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε με κάθε τρόπο τον Γ.Μ μέλος του συλλόγου μας καθώς και την αδύναμη οικογένεια του και όπως φροντίσετε να τιμωρηθούν με κάθε τρόπο οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν στον Γ.Μ.

Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την αδιανόητη συμπεριφορά των αστυνομικών και ζητούμε την παραδειγματική τους τιμωρία.

Ζητούμε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός δημόσιας τάξης καθώς και πρωθυπουργός και επιτέλους να σταματήσει η κάθε μορφή βίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Με εκτίμηση

Αγαθή Ρηγόπουλου πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ νομού Ηλείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα