kapetanakeio
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι μαθητές που έκαναν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες θα βρίσκονται πλέον στο κτίριο

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και σήμερα στα σχολεία του Ηρακλείου. Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν στα σχολεία, συμμετέχοντας στον αγιασμό.

Στο καινούργιο κτίριο του σχολείου, επέστρεψαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, του Καπετανάκειου, που άνοιξε φέτος τις πύλες του μετά από πολλά χρόνια. Οι μαθητές που έκαναν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες, θα βρίσκονται πλέον στο κτίριο.

«Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτίριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία. Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης» συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινός.

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε σήμερα και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, επικεντρώνοντας στα «πρωτάκια» που έχουν να μάθουν, όπως τόνισε, πολλά στην μαθητική τους ζωή.

«Εύχομαι δύναμη και στους εκπαιδευτικούς, που γνωρίζω ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τους μαθητές» δήλωσε ο κ. Καρτσωνάκης, που επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, όλα τα σχολεία θα λειτουργούν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά