Κυριαρχία στην Ενημέρωση: 785.000 επισκέπτες είχε το alfavita.gr στις 5 Αυγούστου!

Κοινωνία 0

Απίστευτη καταγγελία: Καψόνια και σωματική βία σε σπουδαστή μαγειρικής

Καταγγελία σπουδαστή
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο νεαρός έκανε την πρακτική του άσκηση σε εστιατόριο της Κέρκυρας, όπου τον «συνέτιζαν» με καυτό λάδι και χτυπήματα

Μία απίστευτη καταγγελία από 19χρονο σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα είδε το φως της δημοσιότητας. Ο σπουδαστής μαγειρικής που έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας, κάνει λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ, για «μεσαιωνικά βασανιστήρια».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Όπως αναφέρει ο 19χρονος στην καταγγελία, ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο σπουδαστής, αφού πρώτα απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του.

Ο 19χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κέρκυρας, προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, υπογράμμισε πως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε εκπαιδευόμενους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, ωστόσο, οι νεαροί εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.

Η έγγραφη καταγγελία του σπουδαστή:

Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα

 Πηγή πληροφοριών: ΕΡΤ Κέρκυρας, corfupress

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία