Σήμερα η απολογία Ρουπακιά - Σε αποσύνθεση η Χρυσή Αυγή
Με τεράστιο ενδιαφέρον και αγωνία για απόδοση δικαιοσύνης συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς 7, σχεδόν, χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα η εικόνα της αδιαίρετης και απόλυτα συγκροτημένης οργάνωσης υπό την ηγεσία Μιχαλολιάκου που επιχείρησε να προβάλει το ναζιστικό μόρφωμα έχει ήδη καταρρεύσει.

Αποχωρήσεις στελεχών σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο, φυγόκεντρες τάσεις και «αλληλοκαρφώματα» χαρακτηρίζουν, πλέον, τις σχέσεις μεταξύ των μελών της φασιστικής οργάνωσης και άμεσα αναμένεται να αποτυπωθούν οι συγκεκριμένες τάσεις και στην δίκη.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α ανέφερε στο ραδιόφωνο του News247: 

“Μιλάμε για τη σημαντικότερη διάσπαση της ναζιστικής οργάνωσης μέχρι σήμερα. Ο Λαγός ήταν ο εξ απορρήτων του Μιχαλολιάκου όλα τα τελευταία χρόνια… Το γεγονός ότι μέχρι και ο Λαγός φτάνει να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή σημαίνει ότι έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον…Ο Λαγός διαχειρίζεται ένα μεγάλο κονδύλι, τις αποδοχές και τα προνόμια του ευρωβουλευτή και η μάχη γίνεται και σε σχέση με αυτά τα προνόμια… Η κατάρρευση του ναζιστικού μορφώματος θα ανοίξει στόματα στο δικαστήριο… Θεωρώ ότι η οργάνωση πάει σε βαριά καταδίκη”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, άλλωστε, αναμένεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη (17 και 18/7) η απολογία του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιά και του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να λάβει αποστάσεις από την κομματική οργάνωση της Νίκαιας (επιβαρυμένη και με επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ ένα χρόνο πριν τη δολοφονία του Φύσσα):

«Δεν έχει ακουστεί καμία ανάμιξη ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ της Χρυσής Αυγής, ηγετικού στελέχους ή εμού προσωπικά στη δολοφονία».

Διαφαίνεται, πλέον, πως αφενός η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θεωρεί τα μεσαία στελέχη ως αναλώσιμα και δεν διατίθεται να προσφέρει κάλυψη. Αφετέρου, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να διεκδικούν την εύνοια της ηγεσίας ή να αποσιωπήσουν δεδομένα που «καίνε» τα ηγετικά στελέχη.

Τέλος, η αποτυχία εισόδου στη Βουλή επέφερε και σημαντική μείωση στους πόρους της οργάνωσης, ενώ τα δικαστικά έξοδα παραμένουν υψηλά. Η συγκεκριμένη παράμετρος δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Ο δρόμος για να ανοίξουν τα στόματα είναι πλέον ανοικτός...

 

(με πληροφορίες από το jailgoldendawn)
 

σχετικά άρθρα

Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Αυξήστε τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Αναβαθμίστε τον Σχολικό Αθλητισμό. Εντάξτε μάθημα Αγωγής Υγείας στα Δημοτικά...
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β' Πειραιά, Τρύφωνα Αλεξιάδη
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού