Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρασκευή 5/4

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. «Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και, στη συνέχεια, του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά–διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία» σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τοθαλ
Μαθητές και καθηγητές έχτισαν μόνοι τους τουαλέτα ΑμεΑ που εκκρεμούσε από το 2016
Το σχολείο της συμπερίληψης: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στον Αλμυρό κατασκεύασαν μόνοι τους την τουαλέτα ΑμεΑ που έλειπε για χρόνια
Μαθητές και καθηγητές έχτισαν μόνοι τους τουαλέτα ΑμεΑ που εκκρεμούσε από το 2016
αποτελέσματα πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 λάθη που «κόβουν» μονάδες πριν καν γραφτεί η απάντηση
Από την προετοιμασία μέχρι το εξεταστικό θρανίο – τι πρέπει να αποφύγεις για να μη χαθεί πολύτιμος βαθμός από απροσεξία
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 λάθη που «κόβουν» μονάδες πριν καν γραφτεί η απάντηση