Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: περιπου 40΄
Υλικά (για 9 μερίδες)
1 βάση για τάρτα, έτοιμη
4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, ώριμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη βάση.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.
ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ - Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ