Thumbnail
Συνταγές

Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: περιπου 40΄
Υλικά (για 9 μερίδες)

    1 βάση για τάρτα, έτοιμη  
    4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, ώριμα
    2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
    2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
    1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου
    ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.

Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη βάση.

Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.

Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.


ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ - Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι