Thumbnail
Αυγά

Ο γνωστός Αυστραλός διατροφολόγος Τζόελ Φέρεν υποστηρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή μας είναι να μαγειρεύουμε τα αυγά με μη υγιεινό τρόπο.

Όπως σημειώνει το faysbook.gr, «το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος, τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Τζόελ και συνεχίζει: «Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα».

Με λίγα λόγια, μαγειρεύοντάς τα αυγά με τον πιο απλό τρόπο παίρνουμε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!